Welk klein bedrag kan ik lenen?

Lenen bij een bank is meestal een vrij eenvoudig proces, maar veel mensen voelen zich nog steeds nerveus wanneer ze naar binnen gaan om een ​​lening te vragen. Het is meestal gemakkelijker om een ​​kleine lening bij de bank te krijgen dan een grotere lening. Soms kan het lenen van een klein bedrag lastiger of duurder zijn. Er zijn een paar verschillende leningen die je bij de bank kunt aanvragen, met verschillende voor- en nadelen, hoewel het proces voor vergelijkbaar is.

AanbiederMijn leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€ 500€ 10.001Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000 Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld!

Neem contact op met jouw bank en vraag welke soorten leningen beschikbaar zijn. De meeste banken bieden persoonlijke leningen, en deze zijn het meest voorkomende type voor een kleine hoeveelheid geld. Op dezelfde manier kun je ook een kredietlijn voor thuisvermogens aanvragen als je jouw eigen huis bezit en dat geld dan gebruiken voor jouw bruikleen.

Doe een aanvraag voor het type lening dat je beslist te gebruiken. Die kan online worden ingevuld, maar banken kunnen ook een papieren versie leveren als je liever met papier werkt. Vul de aanvraag volledig in. Verwacht informatie te geven over jouw inkomen, werkgeschiedenis, kredietgeschiedenis, activa, openstaande schulden en reden voor de lening.

Stuur de aanvraag terug naar de bank, samen met de ondersteunende documentatie die wordt gevraagd. In de meeste gevallen zal de bank op zijn minst een bewijs van jouw inkomen willen, waaronder loonstrookjes en inkomstenbelastingaangiften. De bank kan ook een bewijs van jouw openstaande schulden aanvragen. Bovendien kan de bank je vragen om informatie over jouw bankrekeningen bij andere banken te verstrekken.

Onderteken het leningscontract als je bent goedgekeurd. Het goedkeuringsproces kan enkele dagen tot meerdere weken duren, afhankelijk van de bank en het aantal toepassingen dat wordt ontvangen. Nadat je bent goedgekeurd, ga je naar de bank en bekijk je het leningscontract. Niet ondertekenen totdat je alle voorwaarden en bepalingen van de lening begrijpt.

Welke andere opties heb ik om een klein bedrag te lenen?

Vergelijk hier de verschillende opties:

AanbiederMijn leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€ 500€ 10.001Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000 Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld!

Als je minder dan 1.000 euro wilt lenen, heb je verschillende opties, zoals: persoonlijke lening, creditcard, debetstand, vrienden of familie, enz. Sommige geldschieters zullen kleine leningaanvragen zeer snel verwerken en het geld binnen drie dagen of minder overschrijven. Andere leningen duren langer – wat betekent dat je misschien tot een paar weken moet wachten voordat het geld binnen is. Als je snel geld nodig hebt, is het daarom verstandig om te controleren hoe lang je op een lening moet wachten voordat je ze aanvraagt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20