Weer miljardenscheiding: Google-stichter Sergey Brin ziet huwelijk stranden

Na Jeff Bezos (2019) en Bill Gates (2021) gaat weer een van de tien rijkste mensen ter wereld scheiden: de 48-jarige Sergey Brin, die samen met Larry Page Google oprichtte.

Brin staat met een financieel vermogen van 94 miljard dollar op plaats 6 in de miljardairslijst van nieuwsdienst Bloomberg, net na zijn kompaan Page. Hij diende eerder deze maand bij de rechtbank documenten in om zijn nog maar drie jaar oude huwelijk met onderneemster en juriste Nicole Shanahan, met wie hij een dochtertje heeft, te ontbinden, zo meldde Business Insider als eerste.

Het is de tweede scheiding voor Brin. De Russische Amerikaan scheidde in 2015 van zakenvrouw Anne Wojcicki, met wie hij twee kinderen heeft. Gezien die voorgeschiedenis en het feit dat Brin al jarenlang multimiljardair is, schatten experts de kans laag in dat Brin en Shanahan zonder huwelijkscontract getrouwd zijn. Het koppel heeft aan de rechter gevraagd om alle details van hun scheiding geheim te houden.

Stichters techgigant

De scheiding doet onvermijdelijk denken aan de breuk tussen Bill Gates en Melinda French, en eerder tussen Jeff Bezos en Mackenzie Scott. Ook in die twee eerdere gevallen ging het om een stichter van een de grootste techbedrijven ter wereld, en om een van de tien rijkste personen ter wereld. Die scheidingen leidden tot overdrachten van enorme aandelenpakketten en miljarden dollars aan vermogen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20