Mackenzie Scott, de ex van Jeff Bezos, schenkt 2,7 miljard dollar aan lokale scholen en vzw’s

Terwijl haar ex-man Jeff Bezos zich op zijn ruimtereis voorbereidt, doneert Mackenzie Scott telkens miljoenen dollars aan 286 organisaties.

Mackenzie Scott is sinds haar scheiding van Amazonstichter Bezos een van de rijkste vrouwen ter wereld. De schrijfster heeft geen ambities als ondernemer en verklaarde eerder al het gros van haar vermogen te zullen schenken aan goede doelen.

Na de reeks donaties van 4 miljard dollar eind vorig jaar, publiceerde ze een lijst van 286 organisaties die in het eerste kwartaal van 2021 een schenking kregen. Het gaat om instellingen en vzw’s die actief zijn in hoger onderwijs, diversiteit, kunst en cultuur en armoedebestrijding. De organisaties krijgen relatief grote giften van meerdere miljoenen dollars elk. ‘Zodat ze hun werk kunnen doen en als teken van vertrouwen en aanmoediging’, schrijft Scott. De Universiteit van Texas kreeg zelfs 40 miljoen dollar.

Nieuwe echtgenoot

De stortingen lopen via een stichting, de Mackenzie Scott and Dan Jewett Foundation. Jewett, een leraar wetenschappen, is Scotts nieuwe echtgenoot en beslist mee over waar het geld naartoe gaat.

Scott en Jewett bevestigden onlangs hun huwelijk op de website van The Giving Pledge, het platform van co-miljardair Warren Buffett en het intussen gescheiden koppel Bill & Melinda Gates waarop superrijken zich engageren om de meerderheid van hun rijkdom weg te geven aan goede doelen. (lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20