Weduwe van Steve Jobs pompt 3,5 miljard dollar in hulp aan slachtoffers van klimaatverandering

De weduwe van Apple-medeoprichter Steve Jobs, Laurene Powell Jobs, investeert in de komende tien jaar een bedrag van 3,5 miljard dollar in een stichting die ondersteuning gaat bieden aan gemeenschappen die getroffen zijn door de gevolgen van klimaatverandering.

De nieuwe stichting heet Waverley Street Foundation. De focus zal liggen op huisvesting, transport, voedselzekerheid en gezondheid, zo bevestigde een woordvoerder van haar organisatie Emerson Collective, die actief is in uiteenlopende domeinen als onderwijs, media, sociale gelijkheid, immigratie en ook klimaat. Net als Emerson Collective zal ook de nieuwe stichting vooral initiatieven nemen voor kwetsbare en minder begoede bevolkingsgroepen.

Apple

Er is een band met Apple, want Lisa Jackson, de directeur Milieu, Beleid en Sociale Initiatieven bij de techreus, zou door Powell Jobs zijn aangezocht om voorzitter te worden van Waverley Street Foundation. Jackson was onder voormalig president Barack Obama het hoofd van het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA). Een CEO voor het dagdagelijkse beleid van de stichting is nog niet aangeduid.

Het vermogen van Laurene Powell Jobs wordt door het zakenblad Forbes geschat op 19 miljard dollar, waarmee ze nog net tot de honderd rijkste mensen ter wereld behoort (plaats 95). Dat geld heeft zij geërfd na het overlijden van Steve Jobs op 5 oktober 2011, volgende week precies tien jaar geleden.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20