Wat zijn de meest voordelige leningen

Als je dringend geld nodig hebt, ga je al snel naar verschillende websites die snelle kredieten verstrekken. Er zijn veel platforms en ze bieden allemaal verschillende voorwaarden. Wanneer je op zoek bent naar schuldfinanciering, zijn er veel instellingen waar je terecht kunt voor voordelige leningen, waaronder banken, commerciële kredietverstrekkers en zelfs jouw persoonlijke creditcards.

Je hoeft ook niet precies het juiste type lening aan te wijzen voordat je een geldverstrekker benadert, zij zullen je helpen beslissen welk type financiering het beste is voor jouw behoeften. Je moet echter een algemeen beeld hebben van de verschillende soorten voordelige leningen die beschikbaar zijn, zodat je begrijpt wat jouw geldverstrekker aanbiedt. Hieronder staan de meest voordelige leningen in België.

Voordelige leningen op afbetaling

Deze leningen en worden terugbetaald met gelijke maandelijkse betalingen die zowel hoofdsom als rente dekken. Termijnleningen kunnen worden uitgeschreven om aan alle soorten behoeften te voldoen. Je ontvangt het volledige bedrag wanneer het contract is ondertekend en de rente wordt berekend vanaf die datum tot de laatste dag van de lening. Als je een lening op afbetaling vóór de einddatum betaalt, zal er geen boete en een passende renteaanpassing zijn.

Op zoek naar voordelige leningen? Begin hier:

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Neem zeker een kijkje op de website van Cetelem (BNP PARIBAS).Daar kunt u gratis uw lening simulerenaan aantrekkelijke tarieven
Meer informatie

Let op: geld lenen kost ook geld!

Tussentijdse leningen

Bij het overwegen van tussentijdse voordelige leningen, houden bankiers zich bezig met wie de lening afbetaalt en of die betrouwbaar is. Tussentijdse leningen worden gebruikt om een korte periode te overbruggen.Bijvoorbeeld om periodieke betalingen te verrichten aan de aannemers die nieuwe faciliteiten bouwen. Dan zal een hypotheek op het gebouw worden gebruikt om de tussentijdse lening af te lossen.

Beveiligde en ongedekte voordelige leningen

Leningen kunnen in twee vormen worden aangeboden: beveiligd of onbeveiligd. Wanneer jouw kredietverstrekker je goed kent en ervan overtuigd is dat de lening op tijd zal worden terugbetaald, kan hij bereid zijn om een ​​ongedekte lening te schrijven. Een dergelijke lening, in een van de hiervoor genoemde vormen, heeft geen onderpand dat als een secundaire betalingsbron dient, mocht je de lening niet nakomen. De kredietverstrekker verstrekt je een ongedekte lening omdat hij van mening is dat hij een laag risico loopt.

Een beveiligde lening vereist daarentegen een soort onderpand maar heeft over het algemeen een lagere rente dan een ongedekte lening. Wanneer een lening voor langer dan 12 maanden wordt uitgeschreven en als die niet zonder risico’s lijkt te zijn, zal de kredietverstrekker vragen dat de lening met onderpand wordt beveiligd.

Kredietlijnen

Het meest winstgevende type lening is de kredietlijn voor bedrijven. Kredietlijnen zijn bedoeld voor aankopen van voorraden en de betaling van bedrijfskosten voor werkkapitaal en bedrijfscyclusbehoeften. Ze zijn niet bedoeld voor aankopen van apparatuur of onroerend goed.

Vind de beste lening voor jouw situatie hier:

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Neem zeker een kijkje op de website van Cetelem (BNP PARIBAS).Daar kunt u gratis uw lening simulerenaan aantrekkelijke tarievenMeer informatie

Let op: geld lenen kost ook geld!

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20