Wat is het verschil tussen Mastercard en Visa?

Visa en Mastercard zijn bijna identieke, universele kredietnetwerken die wereldwijd actief zijn. De verschillen tussen Mastercard en Visa zijn dan ook erg beperkt. Beide kredietkaartnetwerken bieden als belangrijkste voordeel dat je wereldwijd bijna overal veilig kunt betalen. Op die manier hoef je dus niet onnodig veel contant geld bij je te hebben. Het gebruik van een kaart van Mastercard of Visa zorgt echter niet alleen voor meer veiligheid, maar ook zeker voor meer betaalgemak.

Verschillen tussen Mastercard en Visa

Het verschil tussen de kaarten van Mastercard en Visa zijn vooral te vinden in de:

  • jaarlijkse bijdrage die je dient te betalen,
  • voorwaarden die gesteld worden voor bepaalde diensten,
  • voorwaarden die gesteld worden voor de veiligheid,
  • specifieke voordelen, zoals extra kortingen of acties.

Daarnaast kan de instelling die je je kaart verstrekt zelf ook nog een aantal voorwaarden bepalen.

Tip: Online een Kredietkaart aanvragen

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Tip: aanvragen in 2 minuten Gratis geld opnemen in België en het buitenland! Meest aangeklikte kredietkaartMeer informatie
Tip: U kan er alles online mee betalen!Meer informatie
Een kredietkaart voor studenten!Meer informatie 

Doorgaans vraag je een kaart van Mastercard of Visa aan bij een bank of andere financiële instelling die kredietkaart verstrekt. Om de verschillen tussen de kaarten van Mastercard en die van Visa te kunnen beoordelen, is het essentieel om de geldende voorwaarden te lezen. Wanneer je nog vragen hebt met betrekking tot de voorwaarden dien je vooraf voldoende informatie hierover in te winnen bij de verstrekker van de kredietkaart. Uiteraard kun je vaak ook online een heleboel informatie vinden over de voorwaarden die gelden voor een bepaalde kredietkaart.

In het kort kun je stellen dat kaarten van Visa overal ter wereld worden geaccepteerd en de voorwaarden evenals het bestedingslimiet dikwijls wat soepeler zijn dan die van Mastercard. Bovendien zullen kaarten van Mastercard in veel gevallen gekoppeld zijn aan een gewone zichtrekening. Hierdoor kun je je krediet weliswaar wat eenvoudiger aanvullen, maar is het vaak lastiger om je kredietkaart zomaar mee te nemen als je een overstap maakt naar een andere bank.

Welke verschillen zijn van belang?

Bij het vergelijken van verschillende kaarten van Mastercard en Visa is het in het bijzonder belangrijk om te letten op de kosten die je moet betalen voor een gespreide terugbetaling. Maar ook de hoogte van de bestedingslimiet kan een doorslaggevende rol spelen bij de keuze van de aanbieder en de soort kredietkaart. Vooral de specifieke voorwaarden zijn vaak punten waar je op dient te letten bij de aanschaf van een kredietkaart.

Bij het kiezen van een kredietkaart dien je in alle gevallen goed te letten op de opties van de kredietkaarten. Niet elke opties sluit immers aan bij je persoonlijke omstandigheden. Verder is het zaak dat je een kredietkaart kiest waarmee je op een verantwoorde en verstandige manier om kunt gaan met je uitgaven.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20