Belgische Banken vergelijken

Op het moment dat je bijvoorbeeld een nieuwe bankrekening nodig hebt, dan wil je uiteraard zaken doen met een bank die het beste bij jouw levensstijl past. In de meeste gevallen zijn mensen soms al generaties lang bij dezelfde Belgische bank. Gewoon omdat de rest van de familie of het gezin ook klant was. Het veranderen van bank kan voor sommige mensen dan ook een beetje onwennig aanvoelen. Je moet je hierbij echter wel bedenken dat geen enkele bank volkomen perfect is.

Op zoek naar de beste bank

Er bestaan een groot aantal websites dat lijsten van Belgische banken promoten. Bij deze banken kun je dan een rekening afsluiten. Door de betreffende websites is dan al een vergelijking gemaakt van de banken. Dit kan erg handig zijn, maar er zijn dan tevens een aantal beperkingen waar je mee te maken zult krijgen. Het kiezen van een Belgische bank hangt namelijk grotendeels af van je persoonlijke voorkeuren en behoeftes. Om Belgische banken te kunnen vergelijken, surfen een heleboel mensen eveneens naar websites waar rentes van banken worden vergeleken. Toch blijft het vinden van de meest geschikte Belgische bank een kwestie van een gevoel van vertrouwen.

Aanbieder Min lening Max lening Gratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1.200 € 75.000
€ 500,01 € 25.000
Let op: geld lenen kost ook geld!

Op zoek naar een specifieke naam

In bepaalde gevallen willen mensen niet per definitie op zoek gaan naar de ideale bank, maar eerder naar een bekende naam. Zo kun je, als je bijvoorbeeld de voorkeur geeft aan een bank met PC banking, bij alle grote Belgische banken terecht. Allemaal zijn ze goed in wat ze doen en betalen vergelijkbare rentes.

Veilig bankieren is essentieel

Indien je een bank gevonden hebt, zorg er dan voor dat je veilig je bankzaken kunt regelen. Financiële zaken doe je immers met je gezonde verstand. Alle grote Belgische banken worden gelukkig nauw in de gaten gehouden door de overheid. Dit neemt niet weg dat je zelf geen voorzorgmaatregelen dient te treffen als je bijvoorbeeld online gaat bankieren. Om dit veilig te doen is het zaak om nooit je wachtwoord of PIN code aan anderen te geven. Iemand met kwade bedoeling kan dan immers ook gebruikmaken van je gegevens en zo je bankrekening misbruiken.

Plaatselijke bankkantoren

Het gros van de Belgische banken heeft een breed netwerk zodat er telkens een bankdirecteur persoonlijk aan kan worden gesproken over de gang van zaken in zijn kantoor. Bankkantoren vormen vaak een vast onderdeel van je woonomgeving (bijvoorbeeld als sponsor van plaatselijke evenementen), dus het geld dat je deze bank spaart, zal vaak ook ten goede komen aan mensen en organisaties in je directe nabijheid.

Kleinere plaatselijke bankkantoren stellen je daarentegen juist in staat om een persoonlijk relatie op te bouwen met de medewerkers. Persoonlijke contact schept vaak vertrouwen en kan prettig zijn als je een probleem op wilt lossen.

Mobiel bankieren

Door een bank te kiezen die de producten en diensten biedt die je nodig hebt naast de basis producten, zoals een betaal 0 spaarrekening, ook pensioensparen, beleggingsrekeningen en verzekeringen. Maar eveneens een deugdelijke app voor op je smartphone of tablet en de mogelijkheid om geld op te nemen aan bankautomaten kunnen goed van pas komen.

De formules die banken aanbieden om geld op te nemen in buiten- en binnenland kunnen echter sterk uiteenlopen en zijn het vergelijken meer dan waard. Grote banken hebben in de regel meer bankautomaten voor geldopnames. De kans dat je extra dient te betalen voor een dergelijke transacties is dan ook een stuk kleiner.

Rentetarieven

Indien je de meeste rente wil op een spaarrekening, dan moet je je bedenken dat banken deze vaak veranderen. Telkens veranderen van bank om zo de hoogste rente te kunnen innen, is echter ook niet optimaal omdat je zo je getrouwheidspremie mis zult lopen. Bij voorkeur kies je een bank die afgelopen jaren gemiddeld een hoge rente heeft.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20