Spelontwerper van “Warhammer” geeft medewerkers bonus van 6.000 euro na recordverkoop tijdens lockdown

De verkoop van het tabletopspel “Warhammer” steeg tijdens de coronacrisis met meer dan een derde. Het Britse bedrijf Games Workshop wil hun team belonen voor de “uitzonderlijke” prestaties tijdens de pandemie.

Waarom is dit belangrijk?

Dobbelstenen rolden gretig over de keukentafels in landen waar een lockdown heerste. Het globale marktaandeel van bordspellen is sinds de pandemie meer aangezwollen dan alle andere types speelgoed bij elkaar. De sector kan het zich dus veroorloven om zijn medewerkers in de watten te leggen.

Games Workshop, de verkoper van het populaire tabletopspel Warhammer, geeft elke winkelbediende, ontwerper en lid van het ondersteunend personeel een vette bonus van 5.000 Britse pond, ofwel 5865 euro.

Het bedrijf beleeft een gouden tijd door de coronanpandemie, die mensen binnenshuis hield en dus richting een potje “Warhammer” dreef. Blijkbaar was het bloeddorstig vermorzelen van orcs, elven, en zelfs buitenaardse wezens, een van de meest favoriete bezigheden van mensen in lockdown.

Het in Nottingham gevestigde bedrijf is ook de uitgever van het tabletopspel van ‘Lord of the Rings’.

12 miljoen euro aan bonussen

Games Workshop telt ongeveer 2.600 werknemers die samen een bedrag van 10,6 miljoen pond, ofwel 12,44 miljoen euro, zullen verdelen. De werknemers krijgen tijdens hun loopbaan ook aandelen van het bedrijf toegekend. Die leverden sinds het begin van dit jaar al een rendement van 2,6 miljoen pond, ofwel 3 miljoen euro, op.

Senior managers zullen een extra 1,1 miljoen pond aan bonussen toegewezen krijgen, een vette opslag vergeleken met de 300.000 pond die ze vorig jaar ophaalden.

Live streaming was de sleutel naar succes

Volgens Games Workshop-CEO Kevin Rountree zijn de bonussen “een beloning voor de uitzonderlijke prestatie van onze werknemers om onze winst op te trekken”.

“Na een moeilijk jaar, zijn we opgetogen dat de Warhammer-hobby en Games Workshop in een geweldige staat verkeren”, besluit Rountree.

De vraag naar “Warhammer” steeg astronomisch, ondanks het feit dat alle 523 verdeelpunten in de wereld gesloten werden tijdens de lockdowns. Het spel vereist namelijk nogal wat ruimte om gespeeld te kunnen worden.

Games Workshop kon de vraag opvangen via online evenementen die gelivestreamd werden.

Lees ook:

Meer