Wanneer is het beste moment om zakelijke vliegtickets te boeken?

Geschreven met branded content van Vliegtickets.nl.

Bij het plannen van een zakenreis is het belangrijk om een balans te vinden tussen efficiëntie en kostenbesparing. Er komen hier veel dingen bij kijken, maar om het makkelijker te maken vind je hier een aantal tips en tricks voor het vinden van het beste moment om zakelijke vliegtickets te boeken!

Plan je reis ver van tevoren

Het is natuurlijk niet altijd mogelijk om je reis maanden van tevoren in te plannen, maar het is wel goed voor de portemonnee. Vliegtickets zijn namelijk zo’n 6 maanden voor de vlucht het goedkoopst. De prijzen zullen daarna weer omhoog gaan. Weet je nog niet zeker op welke data je wilt vliegen? Dan kan je altijd vliegtickets met flexibele data boeken. Hiermee kan je tot vlak voor de geplande vlucht de datum veranderen. Ook wanneer je op bestemming bent en eerder, of juist later, terug wilt vliegen. 

Boek op dinsdagmiddag

Op maandag beginnen veel airlines met de promotie van hun vliegtickets. Kleinere, goedkopere luchtvaartmaatschappijen volgen de grote leiders en zullen dezelfde of soortgelijke vluchten gaan promoten. Zij hebben ongeveer één dag nodig voordat ze dit achter de schermen geregeld hebben, wat betekent dat dinsdagmiddag rond 15:00 uur het moment is waarop je de meest goedkope vliegtickets kunt boeken. Het is hierbij goed om te weten dat niet elke vlucht wordt gepromoot. Er is dus een kans dat je een paar weken moet wachten voordat de tickets voor jouw vlucht in prijs verlaagd worden, maar het kan ook zijn dat dat helemaal niet gebeurt. 

Houd rekening met bodemprijzen

Zo’n 6 tot 8 weken voor de vlucht komen de bodemprijzen in zicht. Dit is een korte periode waarin de vliegtickets een stuk goedkoper worden, voordat ze weer omhoog schieten. Afhankelijk van de beschikbare stoelen en de populariteit van de bestemming worden de prijzen verlaagd. Wanneer je je oog hebt op een populaire vlucht die waarschijnlijk toch wel volgeboekt wordt voor vertrek, zul je zien dat de prijs niet zo ver zakt. Het is het slimst om zo’n 2 maanden voor de vlucht te beginnen met het checken van de ticketprijzen, en uiterlijk 6 weken voor de vlucht te boeken. Houd rekening met de dinsdagmiddag, want als je deze twee tricks combineert, heb je de grootste kans op goedkope vliegtickets.

Last minute boeken

Ondanks dat de kosten vlak voor de reis hoger liggen, zijn er vaak nog genoeg opties om op korte termijn te reizen! Vliegtickets last minute zoeken per bestemming is heel makkelijk gemaakt. Je kan een paar dagen voor de vlucht, of zelfs onderweg naar het vliegveld een vliegticket boeken. Ook is het nog steeds mogelijk om op het vliegveld een ticket te boeken bij de informatiebalie van de luchtvaartmaatschappij. Het is belangrijk om te weten dat de kosten van de vliegtickets vlak voor de vlucht drie of vier keer hoger kunnen zijn dan normaal, maar wanneer je lid bent van het loyaliteitsprogramma van de luchtvaartmaatschappij zullen deze extra kosten meevallen. Wanneer je genoeg punten hebt gespaard, is het in sommige gevallen zelfs mogelijk om gratis een last minute vlucht te boeken.

Meer