Wall Street voorzichtig in het groen terwijl er gestemd wordt over impeachment Donald Trump

Het Huis van Afgevaardigden debatteert over de impeachmentprocedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump. Wall Street heeft de handelsdag ondanks de politieke spanningen lichtjes in het groen afgesloten.

In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is om 15 uur Belgische tijd het debat over de impeachmentprocedure tegen Trump begonnen. Er wordt gedebatteerd over de rol die Trump heeft gespeeld bij de bestorming van het Capitool. Volgens de Democraten en enkele Republikeinen heeft de president zijn aanhangers die avond opgehitst.

De Dow Jones bleef dicht bij huis en de S&P500 ging 0,25 procent hoger. De Nasdaq won 0,45 procent.

CEO-wissel bij Intel

De chipfabrikant Intel schoot 7 procent omhoog nadat het bedrijf bekendmaakte dat er een CEO-wissel komt. Op 15 februari wordt Pat Gelsinger de nieuwe CEO van Intel. Hij vervangt Bob Swan. Gelsinger stapt daarmee op als CEO bij VMware. Het aandeel van het softwarebedrijf verloor 6,8 procent.

Apple kondigde woensdag een aantal investeringen aan in het kader van een initiatief van 100 miljoen dollar ter bestrijding van rassenongelijkheid en onrechtvaardigheid. Het aandeel steeg met 1,6 procent.

Het aandeel van Visa schoot met 0,25 procent omhoog. Het Amerikaanse betaalbedrijf gaat uiteindelijk het fintechbedrijf Plaid niet overnemen. Het Amerikaanse ministerie van justitie had mededingingsbezwaren tegen de overname.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20