Wall Street smaakt renteverlaging Fed niet

De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag opnieuw stevig gedaald, waarmee de opleving van een dag eerder geen vervolg kreeg. Beleggers in New York waren niet enthousiast over de renteverlaging door de Federal Reserve.

Het bleef bij een korte opleving, waarna de koersen weer wegzakten. De Dow-Jonesindex sloot 2,9 procent lager op 25.917,41 punten. De brede S&P 500 zakte 2,8 procent tot 3003,36 punten en technologiebeurs Nasdaq leverde 3 procent in op 8684,09 punten. Vorige week werden nog de grootste verliezen sinds de financiële crisis van 2008 geleden door angst voor het virus, maar maandag was er een krachtig herstel.

De Amerikaanse centrale bank Federal Reserve kwam met een renteverlaging met het oog op het virus. Het belangrijkste rentetarief werd met 0,5 procentpunt verlaagd tot tussen de 1 en 1,25 procent. De Amerikaanse president Donald Trump liet in een reactie weten dat de Fed meer moet doen voor de Amerikaanse economie. Trump heeft de afgelopen jaren herhaaldelijk opgeroepen tot negatieve rente in de Verenigde Staten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20