Wall Street recht de rug op het einde van de beursweek

De grote indexen blijven allen dicht bij huis, met nauwelijks een half procent verschil ten opzichte van de start van de beursdag.

Minister van Financiën Janet Yellen belooft een groter stimuluspakket om de staart van de coronacrisis het hoofd te bieden. ‘We denken dat het heel belangrijk is een groot pakket te hebben om de pijn die de crisis heeft veroorzaakt te verzachten. Ik denk dat de prijs van te weinig doen veel hoger is dan de nadelen van te veel doen. Op de lange termijn wegen de voordelen veel zwaarder dan de nadelen.’ Er wordt bijna 1.900 miljard dollar vrijgemaakt om de VS een boost te geven.

Dat laat zich niet meteen voelen op Wall Street, waar de rally van de Dow enigszins getemperd is. Dat wil niet zeggen dat er geen interessante resultaten te rapen vielen.

In de plus

Landbouwbedrijf Deere doet er net geen tien procent bij na uitstekende kwartaalresultaten. De winst per aandeel is in het eerste kwartaal gestegen met 137 procent, niet vreemd dus dat er gekocht wordt dat het een lieve lust is.

Chinese zoekmachine Baidu zat donderdag nog in de hoek waar de klappen vallen, maar maakt het verlies ruimschoots goed. Het aandeel koerst 16 procent hoger na een kwartaalrapport waarin de winst op kernactiviteiten stabiel bleef. Baidu doet het wel goed in andere sectoren, zoals clouddiensten.

Roku, een streamingdienst waar ze in Wall Street al langer een oogje op houden, nam een duik na de openingsbel, maar weet dat vroege verlies om te buigen. Na beter dan verwachte resultaten en een deal met Quibi herneemt de interesse en het aandeel koerst 3,2 procent hoger.

En de superplus …

En na enkele dagen in de uitverkoop blonk Palantir vandaag uit in terugkeren. Het aandeel sprintte 16 procent hoger. De lock-upperiode voor Palantir-aandelen verliep donderdag. Aangezien er niet massaal verkocht is, zijn beleggers duidelijk gerustgesteld. Daarnaast kreeg het databedrijf ook fanmail van Goldman Sachs. Resultaat: een stevig sprintje.

Lees ook: Datagigant Palantir trekt na 15 jaar naar de beurs: wat doet het mysterieuze bedrijf van Peter Thiel?

Ook stevig aan het sprinten vandaag was, u raadt het, de bitcoin. Die was vandaag voor het eerst meer dan 1.000 miljard waard. En wipte vervolgens vlotjes over het plafond van 55.000 dollar, met groeten van Elon Musk, uiteraard.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20