Wall Street op zoek naar recordhoogtes om het jaar in schoonheid af te sluiten

Wall Street zet nog een bescheiden spurt in voor het jaar op zijn einde loopt. De Amerikaanse beursindexen hebben de voorlaatste handelsdag van het jaar in het groen afgesloten.

Het nieuws dat het Verenigd Koninkrijk het vaccin van AstraZeneca en Oxford heeft goedgekeurd legt Wall Street geen windeieren. De Dow Jones steeg met 0,24 procent en de S&P500 ging er 0,16 procent op vooruit. De Nasdaq boekte een winst van 0,15 procent. Daarmee flirten de beursindexen met nieuwe recordhoogtes.

Zware klappen voor AMC

Ondanks het goede nieuws zijn er toch een aantal bedrijven die woensdag een deel van hun beurswaarde in rook zagen opgaan. AMC Entertainment Holding is daar één van. ’s Werelds grootste cinemaketen liet weten dat het 50 miljoen bijkomende aandelen wil uitgeven om een faillissement te voorkomen. Het aandeel verloor 5,9 procent.

Moderna verloor 3,45 procent. Het farmabedrijf is aan het onderhandelen met Zuid-Korea over de verdeling van 40 miljoen dosissen van het coronavaccins.

Het aandeel van Cel-Sci nam een duik van 0,54 procent. Het biotechbedrijf heeft dit jaar een groter verlies geleden. De inkomsten uit subsidies stegen, maar de kosten namen eveneens toe.

Winst voor Boeing

Het aandeel van de juwelengroep Tiffany eindigde dicht bij huis. De aandeelhouders van Tiffany hebben de overname door de luxeconcern LVMH goedgekeurd.

Het aandeel van Boeing won 0,2 procent. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines heeft dinsdag de Boeing 737 MAX voor de eerste keer opnieuw ingezet voor commercieel gebruik.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20