Wall Street gaat verlengd weekeinde met winst in

De Amerikaanse aandelenbeurzen gaan donderdag hoger nadat vroeg op de ochtend een beter dan verwacht Amerikaans werkloosheidsrapport werd vrijgegeven. Toch moeten de beurzen in het laatste uur een flink deel van hun winst inleveren, nadat zowel de staat Florida als de VS opnieuw een recordaantal nieuwe gevallen van coronavirus lieten opmeten.

De Dow Jones klokt de beursdag af met een winst van 93 punten, goed voor een stijging van 0,4 procent. Ook de S&P 500 en de techbeurs Nasdaq klimmen respectievelijk 0,4 en 0,5 procent hoger. 

Wall Street startte de sessie met flinke winsten nadat bekend raakte dat er in juni 4,8 miljoen jobs waren bijgekomen, een pak meer dan de 2,9 miljoen die analisten hadden ingeschat. Maar ook het aantal werklozen blijft stijgen. 19,2 miljoen Amerikanen zitten nu al wekenlang zonder werk.

Het aandeel van het Amerikaanse biotechbedrijf Moderna ging 5 procent lager na berichten over uitstel van een cruciale test voor zijn kandidaat-coronavaccin. Het aandeel Tesla gaat nog eens 8 procent hoger, nadat de elektrischewagenfabrikant in het tweede kwartaal meer dan 82.000 auto’s produceerde en er 90.650 afleverde. Dat waren er meer dan analisten hadden ingeschat.

Online verzekeraar Lemonade maakte donderdag zijn entree aan de New York Stock Exchange. Het aandeel sloot meteen 134 procent hoger op meer dan 69 dollar, tegenover een introductieprijs van 29 dollar.

Olie gaat 1,26 procent hoger. Een vat WTI-olie kost donderdagavond 40,32 dollar. Ook goud voegt 0,44 procent toe. Voor een ounce goud betaalt u nu 1.787 dollar. De euro sluit de beursweek af met een verlies van 0,1 procent. De eenheidsmunt is nog 1,124 Amerikaanse dollar waard. Ook de bitcoin moet meer dan 2 procent inleveren en kost nog 9.045 dollar.

Vrijdag zijn de Amerikaanse  beurzen gesloten vanwege een lang weekend rond de viering van Onafhankelijkheidsdag op zaterdag.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20