Wall Street gaat lichtjes hoger na luiden openingsbel

Na dinsdag de beursdag in het rood te hebben afgesloten opent Wall Street de voorlaatste dag van het jaar lichtjes in het groen.

Wall Street leek het jaar in mineur af te sluiten nadat het gisteren in het rood dook. De Beleggers reageerden toen teleurgesteld op het nieuws dat Mitch McConnell, de Republikeinse meerderheidsleider in de Senaat een stemming blokkeerde over een verhoging van de coronasteun.

Wall Street lijkt op het eerste gezicht te herstellen van het lichte verlies gisteren. Kort na het luiden van de openingsbel ging de Dow Jones en de Nasdaq 0,3 procent hoger. De S&P500 won 0,45 procent.

Moderna en Tesla in het groen

Moderna is met Zuid-Korea de onderhandelingen gestart over de verdeling van het coronavaccin. Het zou gaan over de levering van 40 miljoen dosissen. Het aandeel ging 0,52 procent hoger.

De machinespecialist Caterpillar won 2,87 procent nadat de onafhankelijke investeringsbank Baird het aandeel naar voren schoof als favoriet voor 2021.

Een voorspelling van Wedbush en Credit Suisse gaaf het aandeel van Tesla een boost van 0,78 procent. Volgens de analisten van die financiële instellingen gaat de producent van elektrische wagens dit jaar meer dan 500.000 elektrische wagens hebben afgeleverd.

Het aandeel van de cinemareus AMC verloor kort na het luiden van de openingsbel 5,7 procent. De bioscoopuitbater wil 50 miljoen bijkomende aandelen uitgeven om een faillissement af te wenden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20