Intel koerst hoger na komst van gevreesde superbelegger Daniel Loeb

De Amerikaanse beurzen spurtten dinsdag voor een keer niet naar een zoveelste record. De belangrijkste indexen eindigden de handelsdag met kleine verliezen. Alleen bij Intel was er spektakel te beleven.

Chipsbakker Intel zoog alle aandacht naar zich toe met de melding dat Third Point, het investeringsfonds van de activist Daniel Loeb, tot zijn kapitaal was toegetreden. De beurskoers van Intel sprong bijna 5 procent hoger.

Third Point vindt dat Intel ondermaats presteert op de beurs en nam een aanzienlijk belang in het chipsbedrijf met de ambitie om de bedrijfsprestaties te verbeteren. Volgens de nieuwsdienst Reuters kocht het fonds voor 1 miljard dollar aan Intel-aandelen.

Doortastend

Daniel Loeb – foto Third Point

Daniel Loeb stuurde meteen een brief naar de voorzitter van Intel met enkele suggesties. Hij eist dat de groep ‘alle strategische alternatieven’ bekijkt. Dat kan een opsplitsing van de groep betekenen, of de verkoop van sommige divisies.

Loeb (59) is omwille van zijn doortastende stijl en grote financiële vuurkracht – Third Point heeft naar schatting 15 miljard dollar onder beheer – een van de meest gevreesde beleggersactivisten. Multinationals als Sony en Nestlé mochten eerder al ondervinden hoe hij het bestaande management uitdaagt en het beleid naar zijn hand zet.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20