Waarom zijn tanks zo’n belangrijk wapen geworden in Oekraïne?

Hoewel de oorlogstechnologieën de afgelopen jaren enorm zijn geëvolueerd, vertrouwt het Oekraïense leger sterk op tanks, een technologie uit de vorige eeuw die nog steeds zijn voordelen heeft.

Waarom is dit belangrijk?

Nu 2023 is begonnen, bereidt Oekraïne een cruciaal lente-offensief tegen Rusland voor dat beslissend zou kunnen zijn. Hiervoor grijpt Kyiv opnieuw naar de traditionele uitrusting van het leger: tanks. Dat terwijl er vandaag tal van hoogtechnologische alternatieven bestaan, zoals drones.

In het nieuws: Oekraïense militaire leiders willen honderden westerse tanks gebruiken voor de volgende fase van de oorlog. Ze willen die onder meer inzetten tegen de strijdkrachten van Moskou en om door loopgraven te breken in onder meer Loehansk en de regio Zaporizja. Dat meldt de politieke nieuwssite Politico.

  • Na maanden van tegenwerking beginnen de NAVO-leden in te zien dat de tanks Oekraïne wel degelijk kunnen helpen om de Russen uit hun land te verdrijven. De VS, Frankrijk en het
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.