Waarom is content hebben op je website zo belangrijk?

Geschreven met input van Heers.

Het is erg belangrijk dat je een website hebt met genoeg content, want zonder content wordt het moeilijk om traffic op je website te krijgen. De basis van SEO oftewel Search Engine Optimization is dat je blogs en links moet plaatsen op je site die over onderwerpen gaan die met je site te maken hebben. Op deze manier creëer je relevante content en zorg je ervoor dat je beter vindbaar bent voor bezoekers die jouw onderwerp als interessegebied hebben. Als je bijvoorbeeld Audi’s verkoopt zul je dit woord regelmatig op je site moeten gebruiken zodat mensen die geïnteresseerd zijn in Audi’s jouw site makkelijker kunnen vinden. Wil je meer weten over relevante content en SEO? Lees er meer over in deze blog.

Google en SEO

SEO kan best lastig zijn als je niet weet waar je moet beginnen. Een content marketing bureau kan jou in dit geval op weg helpen of jouw hele site gebruiksklaar maken!

Google streeft ernaar om alleen relevante zoekresultaten aan haar gebruikers te tonen. Door een pagina te hebben die over het betreffende onderwerp gaat kun je dit bereiken, alhoewel één pagina waarschijnlijk iets te minimaal is. Je zult wel gevonden worden door Google, maar je zult niet bovenaan de zoekresultaten staan. De vuistregel is eigenlijk om één pagina per zoekwoord aan te maken. Op deze manier kun je namelijk maximale relevantie tonen aan jouw publiek en beter gevonden kunnen worden via zoekmachines.

Tekst en hyperlinks zijn belangrijk voor SEO, maar daarnaast is het ook essentieel dat je site er aantrekkelijk uitziet voor de bezoeker. Bij een saaie site zal hij of zij namelijk vrij snel teruggaan naar de Google resultaten en op een andere site klikken. Zorg er dus voor dat er ook genoeg afbeeldingen en video’s op je website staan. Deze zijn niet alleen belangrijk voor aantrekkelijkheid, maar ook voor vindbaarheid.

Hoe trek je organisch verkeer naar je website?

Hoog in de zoekresultaten staan is een van de belangrijkste aspecten die ervoor zorgt dat je makkelijk te vinden bent voor Google-gebruikers. Hoe lager je in de zoeklijst van Google staat, hoe minder gebruikers je naar je site trekt (over het algemeen). Als bedrijf wil je het liefst bovenaan de zoeklijst staan. Houd wel in je achterhoofd dat er bij veel concurrentie een kleinere kans is om hoog op de zoeklijst te staan. Voor algemene termen zoals parfum of make-up is het moeilijk om een goede positie te vergaren. Je kunt het jezelf iets makkelijker maken door webteksten laten schrijven, maar besef wel dat je niet de enige bent die zo denkt en deze zoektermen gebruikt.

Belangrijk om te weten

Je kunt hoger op de zoeklijst van een zoekmachine komen door een degelijk linkprofiel te hebben met de juiste zoekwoorden, links, video’s en afbeeldingen. Wel is het belangrijk om hierbij te weten dat het algoritme van Google aan het veranderen is en dat de zoeklijst steeds meer per persoon verschilt. Dit wordt mede bepaald van de locatie van de gebruiker, wel of niet ingelogd zijn, en zoekgeschiedenis.

Meer