Waarom Ethereum volgend jaar 10.000 dollar waard is: “Meer mensen bezitten ETH dan BTC”

Lucas Outumuro, hoofd onderzoek van blockchain-analysebedrijf IntoTheBlock, verklaart in een interview met Business Insider waarom Ethereum tegen volgend jaar de kaap van de 10.000 dollar kan ronden. De crypto-expert koestert echter niet alleen bullish genegenheid tegenover Ether; volgens hem zal Bitcoin tegen 2022 vlotjes de symbolische waarde van 100.000 dollar bereiken. Daarnaast ontwaart hij in 2 altcoins een interessante kans voor cryptobeleggers.

Waarom is dit belangrijk?

Outumuro is een figuur met een markante levensgeschiedenis. Hij heeft als Venezolaan ervaring met de destructieve gevolgen van hyperinflatie. "Mijn (…) familie begon relatief rijk, maar verloor veel van haar spaargeld", laat hij door Insider optekenen. "Mijn grootvader was advocaat en had een tijdlang een behoorlijk pensioen. Dat is nu een paar centiemen waard." Hij ziet in cryptomunten het antwoord op een catastrofaal centralebankbeleid dat extreme geldontwaarding veroorzaakt.

100.000 dollar lijkt een populair prijsdoel te zijn voor Bitcoin op de korte tot middellange termijn. Verschillende financiële analisten hebben zich recent aan deze voorspelling gewaagd. Een overzicht: SkyBridge Capital-oprichter Anthony Scaramucci, Leavenworth Capital-CIO Ranjan Grover, Bloomberg Intelligence senior grondstoffenstrateeg Mike McGlone, Fundstrats hoofd van onderzoek Tom Lee en nu ook Lucas Outumoro zien de toekomst voor Bitcoins waarde in de nabije toekomst verdubbelen.

Voor Outumoro is Bitcoins groei van persoonlijk belang. De theorie van Bitcoin als peer-to-peer, gedecentraliseerd activum sprak hem direct aan vanwege zijn eigen negatieve ervaringen met het centralebankbeleid van zijn land van herkomst.

Londen-upgrade

Maar ook Ethereum kan hem bekoren. Naast het feit dat het als blockchain-netwerk lucratieve DeFi- en NFT-activiteiten aandrijft, zorgt de Londen hard fork-upgrade van begin augustus ervoor dat Ether meer en meer als potentieel deflatoir actief wordt beschouwd.

  • De London hard fork heeft het transactiekostensysteem aangepast. Door de aanpassingen wordt nu een deel van de transactiekosten, de basisvergoeding (in de vorm van cryptomunt Ether), vernietigd. Deze Ethers worden dus voorgoed uit de circulatie gehaald. En hoe meer Ethers er vernietigd worden, hoe lager de inflatie.
  • Sinds de upgrade zijn 170.455 Ether-tokens verbrand, waardoor de uitgifte van Ether met 44,88 procent is gedaald vorige week donderdag, volgens Watch The Burn.
  • “We zagen de dagelijkse uitgifte van ETH voor het eerst onder de uitgifte van Bitcoin dalen, dus veel mensen zijn enthousiast over Ethereum, dat mogelijk ook de strijd om een opslagplaats van waarde of digitaal goud speelt,” meent Outumuro.
  • Ethereum is daarom een actief dat “het waard is om op de balansen van bedrijven te belanden”, aldus nog de analist.
  • In een aantal tweets van een paar weken geleden staaft Outimoro waarom hij vindt dat ETH ondergewaardeerd is. Zo haalt hij nog aan dat een stuk meer mensen ETH bezitten dan BTC.

2 interessante altcoins

Meer dan 2 miljard dollar werd deze zomer uitgegeven bij de verkoop van NFT’s. 2021 was dus zonder twijfel de zomer van de NFT, in tegenstelling tot die van 2020, die eerder de annalen inging als die van de DeFi (of: gedecentraliseerde financiële diensten).

Maar Outumuro denkt dat DeFi terugkomt, en uiteindelijk meer impact op de financiële wereld zal maken dan NFT’s. Arbitrum, de nieuwe scalingoplossing van Ethereum die goedkopere transactiekosten mogelijk maakt, zal ten grondslag liggen aan de comeback. In dat licht ziet Outumuro Sushiswap (SUSHI) en Aave (AAVE) als de twee DeFi-protocollen met de beste papieren.

  • Sushiswap is een concurrent voor de grootste gedecentraliseerde beurs Uniswap (UNI), en wil verder gaan dan het gebruikelijke beursaanbod.
    • Het op het Ethereum-netwerk draaiende protocol, voegt een platform toe om tokens te lanceren, een NFT-platform genaamd Shoyu, en zal voortaan ook leendiensten aanbieden.
    • “Ze proberen meerdere dingen te doen en ze hebben een zeer actieve bloeiende gemeenschap,” aldus Outumoro. “En ze doen het multi-chain, dus ze zitten niet alleen in Ethereum, ze zitten in 14 verschillende blockchainnetwerken. (…)”
  • Aave, het dominante DeFi-leenprotocol, hanteert een vergelijkbare multi-chain-benadering.
    • Outumuro denkt dat Aave het voordeel heeft sneller te zijn in termen van dienstenaanbod dan rivaal Compound (COMP).
    • “In de komende maanden zullen we waarschijnlijk meer zien in het multi-chain-universum,” laat hij nog optekenen door Insider. “En de protocollen die snel handelen en grote ambities hebben, zullen waarschijnlijk degenen zijn die daar het meest van profiteren.”

Lees ook:

(bzg)

Meer