“Bitcoin zal weinig weerstand zien op weg naar 100.000 dollar”

Volgens Bloomberg-analist Mike McGlone zal cryptomunt Bitcoin zijn stierse rally makkelijk doorzetten tot een koers van 100.000 dollar. Ethereum zou ook eenvoudigweg tot de 5.000 dollar kunnen stijgen.

‘s Werelds grootste cryptomunt Bitcoin zag in augustus een hausse die de koers van 43.000 tot 48.000 dollar bracht. Tijdens de eerste week van september werd de psychologische kaap van 50.000 dollar voor het eerst sinds mei opnieuw doorbroken.

Mike McGlone, een grondstoffenexpert van persagentschap Bloomberg, denkt dat de bull run, die in augustus van start ging, de koers van Bitcoin zonder veel marktweerstand tot 100.000 dollar zal brengen. Dat voorspelde de analist vorige vrijdag.

Accurate voorspelling in 2019

McGlone is lang niet de enige expert die de toekomst van het bekendste digitale oppotmiddel ter wereld bijzonder rooskleurig inziet. De Nederlandse analist PlanB voorspelde in 2019 met een Stock-to-Flow-model dat de prijs van Bitcoin tot de 55.000 dollar zou stijgen, wat voor het eerst gebeurde op 15 februari 2021.

PlanB’s model voorspelt dat de volgende piekprijs van Bitcoin ergens tussen de 100.000 en 500.000 dollar zal liggen.

De Amerikaanse grootbank JPMorgan is daar echter niet volledig van overtuigd. De bank denkt dat de prijs van de digitale munt nauw samenhangt met de interesse van het publiek en investeerders, wat de koers van Bitcoin bijzonder onvoorspelbaar zou maken.

“De cryptomarkt kan gewoon hype en speculatie zijn. Maar het kan ook een revolutie in de wereld van geld en financiën zijn die net ontdekt wordt. Onze vooringenomenheid ligt bij de laatste optie”, meent McGlone.

NFT’s en DeFi duwen Ethereum omhoog

Volgens de Bloomberg-analist zal ook tweede grootste cryptomunt Ethereum weinig weerstand ondervinden op de markt naar een piekprijs van 5.000 dollar. Op 11 mei bereikte de koers van Ether zijn hoogste niveau ooit op 4.100 dollar. Momenteel staat de koers van de munt op zo’n 3.900 dollar, ook na een stevige hausse van de afgelopen week.

McGlone wijst op een acuut aanbodtekort van Ether-munten op verschillende cryptobeurzen en de torenhoge vraag van de NFT-markt en naar DeFi-diensten. Die zouden de koers van Ethereum wel eens fors omhoog kunnen trekken. Die analyse wordt bovendien wel ondersteund door experts van JPMorgan.

“We zien dat Ethereum op weg is naar 5.000 dollar en Bitcoin naar 100.000 dollar. Portfolio’s die enkel goud en obligaties bezitten, zullen steeds zwakker worden zonder enige blootstelling aan Bitcoin en Ethereum”, besluit McGlone in zijn analyse.

(am)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20