Waarom 2020 een belangrijk jaar voor de game-industrie is

2019 was vooral rijk aan nieuwe content, maar in 2020 staan er een aantal vernieuwingen op stapel.

Apex Legends, Google Stadia, Super Mario Maker, Resident Evil 2: er was in
2019 erg veel om blij over te worden. In 2019 zetten we ons vooral klaar voor de vernieuwingen in 2020. De meeste consoles zitten op het einde van hun levensduur, zowel Xbox One als PlayStation 4 zijn namelijk vijf jaar oud.

Nieuwe games

Wat mogen we verwachten in termen van content? Enkele grote namen, in hoge kwaliteit. Final Fantasy komt er in maart aan, daar gaat het wel om een remake van de populaire franchise. Resident Evil 3 kan u spelen in april. De Marvel-addicts kunnen uitkijken naar Marvel’s Avengers in mei. Daarnaast krijgt ook Half-Life een vervolg: een VR-game die Alyx gaat heten.

Dat is een opvallende uitgave. De grootste uitdaging voor VR-games blijft consumenten overtuigen om een set aan te kopen. Met Half-Life komt er een nieuwe poging om van VR een commercieel succes te maken.

Nieuwe consoles

Zowel Microsoft als Sony zetten zich klaar voor de consolestrijd. Microsoft lichtte al een tipje van de sluier met Xbox Series X. Die belooft meer dan enkel een moderner design. Sony heeft dan weer PlayStation 5 aangekondigd. Meer details zijn nog niet bekend, maar rond deze tijd volgend jaar staan de consoles onder kerstbomen over de hele wereld.

Opvallend: beide consoles zetten hard in op processorkracht en graphics. Ook laadtijden moeten daardoor verminderen, dat is ondenkbaar geworden in het streamingtijdperk. En over streamen gesproken: ook Google Stadia zal zich de komende maanden meer laten zien. Gamen in de cloud moet die gehypete consoles in principe doen vergeten.

Vandaar misschien dat Sony ook een controller met haptische technologie (zogenaamde 3D-touch) belooft. Daarmee zal u kunnen voelen aan uw handen wat er op het scherm gebeurt. En Microsoft, die zetten in op een framerate van 120 fps. U heeft nog een goed jaar om na te denken wat u belangrijk vindt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20