Xbox Series X voorgesteld: console is voor 2020

De nieuwe van Microsoft zal op tijd zijn voor de feestdagen in 2020. De naam van de console verraadt meer dan 1 vernieuwing.

Microsoft onthulde de nieuwe console op de Game Awards. Dat de Xbox Series X zal uitkomen in 2020, mag niet verbazen. Dat is namelijk ook wanneer PlayStation zijn PlayStation 5 op het grote publiek loslaat.

Design

De console, projectnaam Project Scarlett, ziet er eigenlijk vooral uit als uw desktop pc-toren. Weg van het klassieke design, u kan hem trouwens zowel horizontaal als verticaal zetten, en zonder franjes.

De Xbox Series X zet vooral in op snelheid. Vier keer de snelheid van de Xbox One X, efficiënter en stiller. Iets technischer betekent dat 60 fps, met mogelijkheden tot 120 fps, 4K en 8K-visuals en een SSD-kaart die laadtijden zou elimineren.

Snel

Dat klopt met de geruchten die circuleerden over Xbox Series X. Die beloofden 12 Teraflops, nog wel een eindje onder uw gemiddelde pc dus. Dat zou een 8-core CPU betekenen met een snelheid van rond de 3.5 gigahertz. Xbox Series X zou ook 13 GB ramgeheugen hebben.

Los van de technicaliteiten zal de console ook backward compatible zijn met de huidige Xbox One-spelletjes en de spelletjes in de Microsoft-bibliotheek die dat al zijn.

Meer consoles?

We hebben het al de hele tijd over de console, maar natuurlijk suggereert Series X een hele reeks aan mogelijkheden. Ook de geruchten over verschillende, minimalistischere of net nog betere consoles, zouden dus wel eens waar kunnen zijn.

Dat verklaart ook meteen waarom Microsoft nog geen prijs kon aangeven voor de Xbox Series X. Ten laatste voor de winter van 2020 zouden we er meer over moeten weten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20