Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 26 JAN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Xbox Series X voorgesteld: console is voor 2020

Logo Business AM
Gaming

13/12/2019 | Sofie Van Waeyenberghe | 3 min leestijd

Microsoft

De nieuwe van Microsoft zal op tijd zijn voor de feestdagen in 2020. De naam van de console verraadt meer dan 1 vernieuwing.

Microsoft onthulde de nieuwe console op de Game Awards. Dat de Xbox Series X zal uitkomen in 2020, mag niet verbazen. Dat is namelijk ook wanneer PlayStation zijn PlayStation 5 op het grote publiek loslaat.

Design

De console, projectnaam Project Scarlett, ziet er eigenlijk vooral uit als uw desktop pc-toren. Weg van het klassieke design, u kan hem trouwens zowel horizontaal als verticaal zetten, en zonder franjes.

De Xbox Series X zet vooral in op snelheid. Vier keer de snelheid van de Xbox One X, efficiënter en stiller. Iets technischer betekent dat 60 fps, met mogelijkheden tot 120 fps, 4K en 8K-visuals en een SSD-kaart die laadtijden zou elimineren.

Snel

Dat klopt met de geruchten die circuleerden over Xbox Series X. Die beloofden 12 Teraflops, nog wel een eindje onder uw gemiddelde pc dus. Dat zou een 8-core CPU betekenen met een snelheid van rond de 3.5 gigahertz. Xbox Series X zou ook 13 GB ramgeheugen hebben.

Los van de technicaliteiten zal de console ook backward compatible zijn met de huidige Xbox One-spelletjes en de spelletjes in de Microsoft-bibliotheek die dat al zijn.

Meer consoles?

We hebben het al de hele tijd over de console, maar natuurlijk suggereert Series X een hele reeks aan mogelijkheden. Ook de geruchten over verschillende, minimalistischere of net nog betere consoles, zouden dus wel eens waar kunnen zijn.

Dat verklaart ook meteen waarom Microsoft nog geen prijs kon aangeven voor de Xbox Series X. Ten laatste voor de winter van 2020 zouden we er meer over moeten weten.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton
quote greta thunberg

Ik zal de cijfers over klimaatverandering blijven herhalen tot jullie dat ook doen.

Klimaatactiviste Greta Thunberg in Davos
Zo gezegd: Satya Nadella

Milieubewustzijn moet een factor zijn in groeiplannen van bedrijven. Zoniet komt het kapitalistische en economische stelsel van de VS in gevaar.

Satya Nadella, CEO van Microsoft
Quote van de dag van Bloomberg

Als president van de Verenigde Staten zal ik de East Room van het Witte Huis inrichten als landschapskantoor. En ik zal daar bij het team zitten. Het Oval Office zal ik enkel gebruiken voor wat officiële momenten – en nooit om te tweeten.

Mike Bloomberg, Democratisch kandidaat-president
Quote van de dag Barack Obama

Vrouwen zijn niet perfect, maar ze zijn ontegensprekelijk beter dan mannen aan de macht.

Voormalig Amerikaans president Barack Obama