Waar ligt de toekomst van Vincent Kompany?

Met het recente einde van het Premier League-seizoen en de degradatie van Burnley naar de Championship, is de toekomst van Vincent Kompany een punt van discussie. Na de degradatie blijft het de vraag of Kompany aanblijft als hoofdcoach of een nieuwe uitdaging aangaat.

Na twee seizoenen bij Burnley, waarin hij de ploeg naar promotie leidde en vervolgens een moeizaam jaar doormaakte dat eindigde in degradatie, trekt Kompany veel belangstelling van topclubs. Verscheidene grote clubs, die recentelijk hun coaches hebben ontslagen, tonen interesse in zijn diensten.

Degradatie

Kompany ondervond dit seizoen grote uitdagingen met Burnley. Ondanks het vasthouden aan zijn succesvolle tactische aanpak van het voorgaande seizoen, slaagde de ploeg er niet in om de gewenste resultaten te behalen. Degradatie werd onvermijdelijk, en Burnley zal samen met Sheffield United en Luton Town afzakken naar de Championship. Leicester City en Ipswich Town promoveren naar de Premier League, terwijl Leeds United en Southampton nog strijden om de laatste promotieplaats.

Toekomstopties

Ondanks de degradatie van Burnley, geniet Kompany van heel wat belangstelling. Velen geloven in zijn tactische aanpak en ook het feit dat hij in de leer ging bij topcoach Pep Guardiola, komt hem ten goede.

  • Bayern München overweegt hem als nieuwe hoofdcoach, volgens de gerenommeerde voetbaljournalist Fabrizio Romano.
  • Chelsea, dat onlangs coach Mauricio Pochettino ontsloeg, heeft ook interesse in Kompany.
  • Volgens Kompany zelf heeft hij nog geen telefoon van Chelsea ontvangen. Bij Bayern München zou hij wachten op een persoonlijk aanbod.
  • Kompany heeft bij Burnley nog een contract tot juni 2028, maar een interessante uitdaging bij een topclub zou hem zonder twijfel kunnen verleiden tot een vertrek.
Meer