Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 23 FEB

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

VS vernieuwen beschuldigingen tegen Huawei

Logo Business AM
Tech

14/02/2020 | Pieterjan Neirynck | 3 min leestijd

Isopix

In de Verenigde Staten heeft Justitie de rechtszaak tegen Huawei uitgebreid met nieuwe beschuldigingen. Zo zou het Chinese bedrijf al ‘decennialang plannen hebben om Amerikaanse technologie te stelen’.

De Amerikaanse openbaar aanklagers stellen nu dat Huawei in het verleden geprobeerd heeft om bedrijfsgeheimen te stelen van zes Amerikaanse bedrijven. De Chinese maker van 5G-netwerkapparatuur en smartphones zou zich ook schuldig gemaakt hebben aan vormen van afpersing.

Huawei stelt dat de Verenigde Staten blijft aanvallen omdat het bedrijf een bedreiging is voor de Amerikaanse markt. ‘Deze nieuwe aanklacht maakt deel uit van de pogingen van het ministerie van Justitie om de reputatie van Huawei te schaden’, klinkt het in een reactie. Volgens de Chinezen plaatsen de autoriteiten economische belangen boven rechtshandhaving.

Zwarte lijst

Eerder beschuldigden de Amerikaanse openbaar aanklagers Huawei al van het schenden van handelssancties tegen Iran en van bankfraude. In het najaar van 2018 werd Meng Wanzhou, de financiële topvrouw, in Canada aangehouden wegens die relaties met Iran. De dochter van de oprichter van Huawei probeert nu een uitlevering aan de Verenigde Staten te voorkomen.

De initiële aanklachten tegen Huawei vielen extra slecht door hun timing, want de Verenigde Staten vochten toen nog een handelsoorlog uit met China. Het Witte Huis besloot Huawei ook op de zwarte lijst te zetten, omdat het bedrijf een risico voor de nationale veiligheid zou zijn. De Amerikanen sporen andere landen nog altijd aan om het techbedrijf eveneens te bannen.

Lees ook:

Source: BBC


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton
quote greta thunberg

Ik zal de cijfers over klimaatverandering blijven herhalen tot jullie dat ook doen.

Klimaatactiviste Greta Thunberg in Davos
Zo gezegd: Satya Nadella

Milieubewustzijn moet een factor zijn in groeiplannen van bedrijven. Zoniet komt het kapitalistische en economische stelsel van de VS in gevaar.

Satya Nadella, CEO van Microsoft
Quote van de dag van Bloomberg

Als president van de Verenigde Staten zal ik de East Room van het Witte Huis inrichten als landschapskantoor. En ik zal daar bij het team zitten. Het Oval Office zal ik enkel gebruiken voor wat officiële momenten – en nooit om te tweeten.

Mike Bloomberg, Democratisch kandidaat-president