VS beslissen binnenkort over inreisbeperkingen vanuit Europa

Amerikaans president Joe Biden zal zich naar verwachting in de komende dagen uitlaten over de inreisbeperkingen voor Europeanen die wegens het coronavirus gelden in de Verenigde Staten. Duits bondskanselier Angela Merkel haalde de kwestie donderdag aan tijdens haar bezoek in het Witte Huis in Washington.

Na zijn ontmoeting met Merkel zei Biden dat er momenteel besprekingen aan de gang zijn over hoe snel de beperkingen voor reizigers uit de Schengenzone kunnen worden opgeheven en dat hij de vraag in de komende dagen zou kunnen beantwoorden. “Ik wacht op bericht van onze mensen in het COVID-team over wanneer dat zal gebeuren.”

Merkel zei dat ze met Biden had gesproken over de besmettelijkere deltavariant van het coronavirus, die voor het eerst in India werd vastgesteld. Die vormt een uitdaging, zei de bondskanselier. Ze benadrukte dat een duurzaam besluit over de inreisbeperkingen nodig is, dat niet na korte tijd weer wordt ingetrokken.

De Europese Unie heeft lidstaten vorig maand al aanbevolen om de inreisbeperkingen voor inwoners van verschillende landen, waaronder de VS, geleidelijk op te heffen. Ondertussen laten de VS reizigers uit Europa – met uitzondering van Amerikaanse staatsburgers – nog steeds niet toe.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20