Voordelen en nadelen Visa kaart

Visa is vandaag de dag een bedrijf dat zich heeft gericht op het aanbieden en beheren van een wereldwijd betaalsysteem. Als je in het bezit bent van één van de kaarten van Visa dan heb je dus een vrij algemeen aanvaard betaalmiddel in handen. Een Visa kaart heeft echter niet alleen voordelen. Om je een vrij compleet beeld te geven van deze kredietkaart hebben we hieronder de meest belangrijke voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Voordelen van een Visa kaart

De meest voorname voordelen van een Visa kaart zijn:

Vraag een visakaart aan in slechts 2 minuten! 

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Tip: aanvragen in 2 minutenGratis geld opnemen in België en het buitenland!Meest aangeklikte kredietkaartMeer informatie
Tip: U kan er alles online mee betalen!Meer informatie
Een kredietkaart voor studenten!Meer informatie
  • De wereldwijde acceptatie van deze kredietkaart: met een Visa kaart kun je dan ook vaker betalen en geld opnemen in vergelijking tot de meeste andere kredietkaarten en bankpassen die in omloop zijn gebracht.
  • Als bezitter van een Visa kaart kun je het opgenomen krediet gespreid terugbetalen. Bij een aantal andere kredietkaarten dien je het gebruikte krediet echter ineens te betalen op een vooraf vastgesteld moment.
  • Met een Visa kaart kun je vrijwel overal op aarde terecht voor een geldopname. De talloze geldautomaten die te gebruiken zijn met een Visa kaart kun je eenvoudig herkennen aan het Visa-logo.
  • Door bijna alle webshops worden betalingen met een Visa kaart aanvaard, in het bijzonder in webwinkels in het buitenland is juist deze kredietkaart een geliefde betaalmethode.
  • Onjuiste betalingen met je Visa kaart kunnen probleemloos worden betwist. In de meeste gevallen zul je in een dergelijk geval je geld terugkrijgen. Bij andere betaalmethoden is de kans van slagen van een dergelijke betwisting veel minder groot.

Nadelen van een Visa kaart

Visa kaarten kennen, net zoals alle overige kredietkaarten, echter ook een aantal minpunten. Je kunt hierbij onder andere denken aan nadelen, zoals:

  • Met een kredietkaart, en dus ook met een Visa kaart, kun je te maken krijgen met kredietkaartfraude, identiteitsfraude of onjuiste betalingen. Gelukkig wordt het kwaadwillende personen steeds lastiger gemaakt als het gaat om het misbruiken van kredietkaarten door onder andere de introductie van een geheime pincode waarmee je een betaling, een overboeking of een geldopname dient te bevestigen. Een dergelijke pincode dien je zowel in de fysieke- als de digitale wereld in te geven als je een transactie wilt uitvoeren met je Visa kaart. Na ontvangst van het maandelijks rekeningoverzicht dien je dit dan ook altijd aandachtig te bekijken om onterechte betalingen te kunnen onderscheppen. Visa zal dergelijke betaling in de meeste gevallen zonder problemen ongedaan maken en je je geld terugbetalen.
  • Bij een gespreide terugbetaling met je Visa kaart betaalt je doorgaans een relatief hoge rentevergoeding. Deze rente is meer dan je bijvoorbeeld dient te betalen als je een persoonlijk lening afsluit. Wanneer je je rekeningen echter altijd ineens betaalt, dan zul je echter niet te maken krijgen met deze vorm van rente en is de Visa kaart alleen maar een erg handig en veilig betaalmiddel.
  • Voor het gebruik en beheer van een Visa kaart dien je jaarlijks een zogenaamde kaartbijdrage te betalen. Het maakt hierbij niet uit hoe vaak je van deze kredietkaart gebruikmaakt. Een Visa kaart is overigens wel elk jaar opzegbaar.
  • Geld opnemen met een Visa kaart aan een geldautomaat is relatief duur in vergelijking tot een soortgelijke geldopname met een reguliere bankpas.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20