Hoe duur is het aanvragen van een Visa kaart?

Kredietkaarten van Visa kunnen wereldwijd als een veelvuldig aanvaardbaar betaalmiddel worden beschouwd. Met één van de vele Visa kaarten heb je dus altijd een bepaalde geldreserve op zak zonder met onnodig veel contant geld de deur uit te hoeven gaan. Aan de aanvraag en het gebruik van een Visa kaart kunnen echter uiteenlopende kosten verbonden zijn.

Kosten voor de aanvraag van een Visa kaart

Bepaalde, maar gelukkig niet alle, verstrekkers van Visa kaarten, zowel banken als andere financiële instellingen, kunnen een bepaald bedrag in rekening brengen op het moment dat je een aanvraag doet voor een dergelijke kredietkaart. Pas na betaling van deze kosten zal de aanvraagprocedure voor een Visa kaart op worden gestart. Deze kosten mogen dan ook niet worden verward met de gebruiks- en/of beheerkosten van een Visa kaart.

Ook wanneer je kaart kwijt of gestolen is, zullen bepaalde aanbieders van Visa kaarten je een zeker bedrag in rekening brengen. Dit geldt ook voor een extra Visa kaart die je, bijvoorbeeld voor je partner, aanvraagt.

Vraag snel en eenvoudig een kredietkaart aan (tip)

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Tip: aanvragen in 2 minutenGratis geld opnemen in België en het buitenland!Meest aangeklikte kredietkaartMeer informatie
Tip: U kan er alles online mee betalen!Meer informatie
Een kredietkaart voor studenten!Meer informatie

Gebruiks- en beheerkosten van een Visa kaart

Om een Visa kaart te kunnen gebruiken en beheren worden in de regel ook kosten berekend door de verstrekker. Vaak heb je te maken met kosten die jaarlijks betaald dienen te worden, maar ook als je een extra kaart aan wilt vragen kunnen kan dit de betaling van een meerprijs betekenen.

Rentekosten

Betalen met een Visa kaart is uiterst handig omdat je dan niet alleen aankopen kunt doen zonder te hoeven wachten op voldoende saldo op je zichtrekening of het aanspreken van spaargelden. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de betalingen die gedaan zijn met je Visa kaart gespreid terug te betalen. Voor een gespreide betaling zal echter een vergoeding betaald moeten worden in de vorm van een bepaald rentepercentage.

Kosten voor transacties en wisselkoersen

Sommige aanbieders van Visa kaarten zullen kosten in rekening brengen voor elke betaling of geldopname die je doet met deze kaart. Wanneer je betaalt in een andere valuta dan de euro, of als je een geldopname doet in een land waar de euro niet wordt gebruikt, dan zullen er kosten worden berkeend die samenhangen met de geldende wisselkoersen.

Oplaadkosten voor prepaid kredietkaarten

Visa geeft ook zogenaamde prepaid kaarten uit. In de strikte zin van het woord is dit geen echte kredietkaart omdat er geen sprake is van een krediet waar je gebruik van maakt, maar van een zelfopgebouwde financiële reserve die vooraf op de betreffende kaart wordt gestort. Zodra het geldbedrag dat op deze Visa kaart is gestort niet meer voldoende is, kun je de kaart herladen, ofwel opwaarderen. Je stort dan een bepaald bedrag op de Visa prepaidkaart zodat je deze weer kunt gebruiken voor het doen van betalingen of geldopnames. Voor het herladen van prepaid Visa kaarten worden echter altijd bepaalde kosten berekend.

Vergelijken van kosten loont

Niet elke aanbieder van Visa kaarten zal dezelfde kosten berekenen voor elke Visa kaart. Niet alleen hangen deze kosten af van de mogelijkheden die een bepaalde Visa kaart biedt, maar ook van de voorwaarden die een bepaalde aanbieder aan het gebruik en het beheer van een dergelijke kaart heeft verbonden. Met andere woorden: de kosten die de aanvraag van een Visa kaart met zich meebrengen, kunnen vaak van aanbieder tot aanbieder verschillen.

Door meerdere Visa kaarten en aanbieders met elkaar te vergelijken kun je niet alleen de meest geschikte kredietkaart vinden bij je persoonlijke situatie, maar dikwijls ook onnodig hoge kosten vermijden. Indien je geen globetrotter bent dan heeft een reisverzekering bijvoorbeeld geen toegevoegde waarde en kun je vaak volstaan met een basic Visa kaart.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20