Voor het eerst in 35 jaar geen Night of the Proms in Antwerpen

Het muziekfestival Night of the Proms zal dit jaar niet kunnen doorgaan in het Antwerpse Sportpaleis. Ook de tours in Duitsland en Luxemburg worden een jaar uitgesteld. Dat meldt de organisatie op haar website.

Normaal zouden in november de jaarlijkse Night of the Proms weer plaatsvinden in het Sportpaleis, maar door het coronavirus kan de concertenreeks niet doorgaan. ‘We hebben lang gehoopt en de ticketverkoop liep als een trein, maar de veiligheid van artiesten, crew en publiek gaat voor alles’, zegt Jan Vereecke, co-CEO van Sportpaleis Group en oprichter van Night of the Proms in een mededeling. ‘En voor een halflege zaal spelen, daar heeft niemand zin in.’

Het Sportpaleis kondigde eerder al aan dat er geen concerten meer zouden plaatsvinden ’tot er een vaccin is’.

Tickets worden verplaatst

De tickets die al aangekocht werden, worden automatisch verschoven naar volgend jaar. Op 19 en 20 november 2021 kunt u weer meezingen met klassiekers als ‘Land of Hope and Glory’ en ‘Music Was My First Love’ van John Miles.

De eerste editie van Night of the Proms vond in 1985 plaats in Antwerpen en werd georganiseerd door twee studenten, Jan Van Esbroeck en Jan Vereecke, die later samen CEO werden van Sportpaleis Group. De Britse zanger John Miles is er al bij sinds de eerste editie.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20