Heeft von der Leyen iets om zich zorgen over te maken? Haar mysterieuze berichten aan de baas van Pfizer veroorzaken controverse

Vorige week kondigde het Europees Openbaar Ministerie aan dat het een onderzoek heeft gestart naar de aankoop van coronavaccins door de EU. Er zijn nog geen details gedeeld over dat onderzoek, maar er doen al veel geruchten de ronde. In het onderzoek zou Commissievoorzitter Ursula von der Leyen vermeld worden.

Waarom is dit belangrijk?

Het Europees Openbaar Ministerie (EPPO) heeft als taak het misbruik van EU-middelen te onderzoeken. Als Ursula von der Leyen betrokken is bij zo'n zaak, kan dat vergaande gevolgen hebben voor haar politieke carrière.

In de actualiteit

  • Het Europees Openbaar Ministerie kondigde afgelopen vrijdag de start van een onderzoek naar "de aankoop van coronavaccins in de EU" aan. "Deze uitzonderlijke bevestiging is het gevolg van de extreem grote publieke belangstelling (voor deze kwestie). In dit stadium worden geen verdere details bekendgemaakt," voegde de EPPO eraan toe. Twee regels, meer niet.

  • De EPPO is officieel opgericht in 2021 en is een onafhankelijk orgaan van de EU. Haar opdracht is de bestrijd
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer