Volvo Car Gent vindt niet genoeg personeel en gaat ook in Nederland op zoek

De war for talent woedt heviger dan ooit. Om snel 150 tijdelijke werkkrachten aan te werven voor autofabriek Volvo Car Gent, trekt hr-dienstverlener Agilitas ook de grens met Nederland over om potentiële kandidaten aan te spreken.

Agilitas gaat daartoe samenwerken met Werkservicepunt Zeeuws-Vlaanderen, dat ook al voor andere Vlaamse bedrijven rekruteert. Volvo Car Gent ligt op 20 kilometer van de grens met Nederland.

De Gentse autofabriek heeft snel ruim 150 tijdelijke werkkrachten nodig voor zijn verdere elektrificatieplannen, maar die zijn door de krapte op de arbeidsmarkt moeilijk te vinden. Alleen al in Oost-Vlaanderen staan er meer dan 51.000 vacatures open, zegt Agilitas.

Volvo Car Gent zoekt onder meer operatoren (assemblage aan de band), logistieke medewerkers en storingstechniekers. Productiemedewerkers zullen na “een intensieve opleiding van twee weken met maandcontracten aan de slag kunnen gaan”, zo staat in jobadvertenties te lezen.

“Iedereen die de handen uit de mouwen wil steken – ongeacht zijn of haar opleiding – kan bij Volvo Car Gent aan de slag. Voor veel jonge schoolverlaters is dit een unieke kans om bij een internationaal gekende autoproducent met een goede reputatie en uitstekende arbeidsvoorwaarden aan de slag te gaan”, zegt Tracy Senave van Agilitas in een communiqué.

Facebook

Er komt ook een rekruteringscampagne via sociale media. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, zullen ook Facebook-gebruikers met een persoonlijk account ingesteld in het Turks, Arabisch, Pools of een andere taal de vacatures te zien krijgen. “Want ook anderstaligen zijn welkom bij Volvo Car Gent”, zegt Agilitas.

(fjc)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20