Tesla versnelt komst van goedkoop model, beleggers dolenthousiast

Niet in de tweede jaarhelft van 2025, maar mogelijk al eind dit jaar: Tesla versnelt de lancering van een goedkoop model (prijskaartje circa 23.000 euro) in een poging om de inzakkende vraag weer aan te wakkeren na weer een teleurstellend kwartaal.

Waarom is dit belangrijk?

Tesla wil concurrerender worden in de groeiende markt van betaalbare elektrische voertuigen. Met de introductie van dit model positioneert Tesla zich als een directe concurrent voor gevestigde automerken en nieuwe spelers, zoals het Chinese BYD, in een sector waar de prijs een kritieke factor is.

In het nieuws: Topman Elon Musk verklaarde bij de toelichting van de kwartaalcijfers dat het langverwachte compacte model van Tesla, dat eerder de codenaam Redwood kreeg, "begin 2025, zoniet al eind dit jaar" in productie gaat. Dat is minstens een half jaar vroeger dan de timing die het bedrijf eerder had aangekondigd, voor eind 2025.

De context: Het aandeel Tesla staat dit jaar fors onder druk op de beurs en zakte van circa 248 dollar begin dit jaar naar ongeveer 144 dollar, of een dalin

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer