Tesla zet in op betaalbare elektrische wagen van om en bij de 23.000 euro

Samengevat. Tesla zet in op de toekomst met de “Redwood”, een nieuw elektrisch voertuig dat in 2025 de markt zal betreden, gericht op het massamarktsegment. De aankondiging illustreert Tesla’s ambitie om een sleutelrol te spelen in de transitie naar betaalbare elektrische mobiliteit.

Waarom is dit belangrijk?

Tesla wil concurrerender worden in de groeiende markt van betaalbare elektrische voertuigen. Met de introductie van dit model positioneert Tesla zich als een directe concurrent voor gevestigde automerken en nieuwe spelers, zoals het Chinese BYD, in een sector waar de prijs een kritieke factor is.

In het nieuws. De "Redwood", een compacte crossover, is Tesla's antwoord op de groeiende vraag naar betaalbaardere elektrische voertuigen.

  • Met een productiestart in 2025 en een doelstelling van 10.000 voertuigen per week, wil Tesla zijn aanbod diversifiëren en nieuwe markten aanboren.
  • Dit model zou Tesla's positie als pionier in elektrische voertuigen kunnen versterken, ondanks eerdere uitdagingen zoals vertraagde productielanceringen en hogere prijzen dan initieel aangekondigd.
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer