Vliegtuigen, treinen, huurauto’s, hotelkamers: Uber brengt alles samen in één ‘super-app’

In de nabije toekomst zullen Britten via de Uber-app een vliegtuigticket, een hotelkamer en een huurauto kunnen boeken. Het Amerikaanse bedrijf wil van zijn app een echte reiscompagnon maken.

Het ontbreekt Uber niet aan ambitie. Naast een taxidienst, fiets- en scooterverhuur, en maaltijdbezorgdiensten, wil het in San Francisco gevestigde bedrijf nu ook een assortiment aan vluchten, treinen, bussen en autoverhuurdiensten in zijn app integreren.

Centraliseren van reeds bestaande diensten

Als een bedrijf dat “gebruikers verbindt met chauffeurs die vervoersdiensten aanbieden”, is Uber eigenlijk niet van plan om zelf vluchten, trein- of busritten te regelen. Bedoeling is namelijk om aanbiedingen van luchtvaartmaatschappijen, openbaarvervoersdiensten en autoverhuurbedrijven te centraliseren in één enkele app, om de reistaak van zijn gebruikers te vereenvoudigen. Een manier voor het bedrijf om onmisbaar te worden op vlak van reisvervoer.

Proefproject

Uber hoopt “een onestopshop voor al uw reisbehoeften” te worden, zei Jamie Heywood, hoofd van Uber in het Verenigd Koninkrijk, in een verklaring. Deze “super-app” zal voorlopig voorbehouden blijven aan de Britse markt – die na de VS de grootste markt is voor Uber.

“Je kunt al een aantal jaar ritten, fietsen, bootdiensten en scooters boeken op de Uber-app, dus het toevoegen van treinen en bussen is een natuurlijke progressie”, aldus Heywood. “Later dit jaar zijn we van plan om vluchten, en in de toekomst hotels, te integreren met toonaangevende partners in de Uber-app om een naadloze deur-tot-deur reiservaring te creëren.”

De namen van de partners zullen in de loop van de komende maanden worden onthuld, zeker naarmate de app deze nieuwe reisaanbiedingen aanneemt. Als alles volgens plan verloopt, is het Amerikaanse bedrijf van plan zijn proefproject naar andere landen uit te breiden.

(lb)

Radio Highlights
Meer
Luister live
Markten
My following
Markten
BEL20