Uber lanceert gratis ritten voor Oekraïners die de grens met Polen willen oversteken

Meer en meer grote bedrijven schieten de Oekraïense bevolking ter hulp nu Rusland volop bezig is met het land aan te vallen. Ook Uber lanceert nu een actie. Het vervoersbedrijf biedt Oekraïners die het land willen verlaten gratis ritten aan.

Niemand is ongevoelig voor wat er zich afspeelt in Oekraïne. Verschillende bedrijven hebben al acties aangekondigd om de bevolking en militairen aldaar te helpen. Elon Musk heeft bijvoorbeeld met zijn bedrijf SpaceX Starlink-terminals geleverd aan het belegerde land.

Gratis ritten

Ook Uber doet nu een duit in het zakje. Het vervoersbedrijf zal gratis ritten aanbieden tussen de grens van Oekraïne en Polen in een poging om mensen te helpen ontsnappen aan de oorlogssituatie in het land.

Uber laat weteen dat mensen die naar de Poolse steden Lublin of Rzeszow willen reizen vanuit de Oekraïense grensgebieden Hrebenne, Dolhobyczow, Dorohusk, Zosin, Budomierz, Korczowa, of Medyka, de code “POMOCLUBELSKIE” of “POMOCPODKARPACKIE” moeten invoeren om de gratis rit te claimen.

Door het militaire conflict in Oekraïne is Uber niet langer actief in de andere steden van het Oost-Europese land. Het bedrijf bekijkt per stad hoe het de dienstverlening kan herstellen.

Donaties

“Onze teams werken 24/7 om de getroffen werknemers en chauffeurs veilig te houden en werken samen met ngo’s om de hulpverlening ter plaatse te ondersteunen”, laat Uber weten in een persverklaring.

Binnenkort zal het ook mogelijk zijn om via de app geld te doneren aan het International Rescue Committee. Die optie zal op het eerste gezicht enkel beschikbaar zijn in de Verenigde Staten. “We zullen donaties tot 1 miljoen dollar verdubbelen”, aldus het bedrijf.

“Wij doneren ook 500.000 dollar extra aan de Internationale Federatie van het Rode Kruis en het World Food Program USA ter ondersteuning van de humanitaire inspanningen van het Wereldvoedselprogramma van de VN in Oekraïne en de buurlanden”, vervolgt Uber.

Van de bijna een miljoen vluchtelingen die Oekraïne ontvluchtten, zijn er minstens 505.500 Polen binnengekomen, volgens de laatste update van het vluchtelingenagentschap van de Verenigde Naties op woensdag.

(fjc)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20