Vlaams boek ‘De donkere getallen’ onderweg naar Hollywood

‘De donkere getallen’, een boekenreeks van de Antwerpse schrijver Luc Descamps, wordt verfilmd in Hollywood. Het enige dat de makers nog zoeken, is een coproducent. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

‘De donkere getallen’ is een boekenreeks voor kinderen van de Wilrijkse schrijver Luc Descamps. De reeks telt acht boeken, al was het oorspronkelijke plan om er maar zeven te maken. In 2013 verscheen het zevende, en toen laatste, boek. ‘Maar vorig jaar kreeg ik nog eens een idee. Sinds februari ligt het achtste boek ‘Het stof van de tijd’ in de winkel’, zegt Descamps aan Het Nieuwsblad.

Het verhaal gaat over een jongen die erg goed kan rekenen en daardoor op een speciale school terecht komt waar de leerkrachten zich erg vreemd gedragen. De school draagt de naam WITCH. De gelijkenissen met de tovenaarsleerling Harry Potter zijn dus niet ver te zoeken. Komt daar nog bij dat het hoofdpersonage ook Harry heet.

Script

De reeks is erg populair bij jongeren en dat is ook Hollywood niet ontgaan. Vijf jaar geleden kwam een Amerikaanse producer met het idee om het boek te verfilmen en sinds kort ligt er een script klaar. Er zou zowel een film als een tv-serie komen, maar er zijn wel wat aanpassingen gebeurd om de links met Harry Potter weg te halen. Het hoofdpersonage heet bijvoorbeeld al niet Harry, maar Tim. Dat is een verwijzing naar Timo, de zoon van Descamps. En er komt een extra slechterik bij.

Nu zoeken Descamps en de producer alleen nog een coproducent om alles financieel rond te krijgen. Ze zouden die liefst in Vlaanderen vinden om de connectie met ons land niet te verliezen. Als dat gebeurt, wordt de cast gedeeltelijk Vlaams en komen er opnames in Antwerpen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20