Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 10 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Vlaams boek ‘De donkere getallen’ onderweg naar Hollywood

Logo Business AM
Lifestyle

24/02/2020 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

‘De donkere getallen’, een boekenreeks van de Antwerpse schrijver Luc Descamps, wordt verfilmd in Hollywood. Het enige dat de makers nog zoeken, is een coproducent. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

‘De donkere getallen’ is een boekenreeks voor kinderen van de Wilrijkse schrijver Luc Descamps. De reeks telt acht boeken, al was het oorspronkelijke plan om er maar zeven te maken. In 2013 verscheen het zevende, en toen laatste, boek. ‘Maar vorig jaar kreeg ik nog eens een idee. Sinds februari ligt het achtste boek ‘Het stof van de tijd’ in de winkel’, zegt Descamps aan Het Nieuwsblad.

Het verhaal gaat over een jongen die erg goed kan rekenen en daardoor op een speciale school terecht komt waar de leerkrachten zich erg vreemd gedragen. De school draagt de naam WITCH. De gelijkenissen met de tovenaarsleerling Harry Potter zijn dus niet ver te zoeken. Komt daar nog bij dat het hoofdpersonage ook Harry heet.

Script

De reeks is erg populair bij jongeren en dat is ook Hollywood niet ontgaan. Vijf jaar geleden kwam een Amerikaanse producer met het idee om het boek te verfilmen en sinds kort ligt er een script klaar. Er zou zowel een film als een tv-serie komen, maar er zijn wel wat aanpassingen gebeurd om de links met Harry Potter weg te halen. Het hoofdpersonage heet bijvoorbeeld al niet Harry, maar Tim. Dat is een verwijzing naar Timo, de zoon van Descamps. En er komt een extra slechterik bij.

Nu zoeken Descamps en de producer alleen nog een coproducent om alles financieel rond te krijgen. Ze zouden die liefst in Vlaanderen vinden om de connectie met ons land niet te verliezen. Als dat gebeurt, wordt de cast gedeeltelijk Vlaams en komen er opnames in Antwerpen.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton