‘Vindt u ook niet dat Ethereum de comfortabelste zetels heeft?’

Opmerkelijk: Amerikaanse meubelketen Ethan Allen wordt verward met tweede grootste cryptovaluta Ethereum.

Ethan Allen Interiors, een meubelbedrijf ‘dat u zéker niet met Bitcoin laat betalen’ aldus WSJ, wordt de laatste tijd overspoeld door retail-beleggers. 

Maar is het wel retail waarin deze mensen denken te beleggen? De kenletters ETH van de meubelonderneming zijn namelijk dezelfde als die van de immens populaire cryptomunt Ethereum. Online fora gewijd aan het aandeel zijn meestal gevuld met geklets over de cryptocurrency, niet over het meubelbedrijf.

‘We hebben op procentuele basis een énorme toename gezien aan activiteit op de Ethan Allen stream,’ zei Rishi Khanna, chief executive van sociale investeringssite Stocktwits. ‘De meeste nieuwe gebruikers vergisten zich echter van belegging’.

En de verwarring blijft bestaan, ondanks commentaren van andere posters op de fora. Op Yahoo Finance vallen bijvoorbeeld volgende passages te lezen: ‘$ETH to the moon! Geef ons iets om in te zitten als we daar zijn!’ En: ‘In het jaar 2030 zullen alle transacties digitaal afgehandeld worden met Ethan Allen interiors aandelen.’

Internetbubbel

Sommige beginnende beleggers kopen eerst en stellen pas later vragen. 

Zo belegden tijdens de internetbubbel begin jaren 2000 sommige mensen in ‘het verkeerde Cisco’, door per vergissing aandelen van het voedingsdienstenbedrijf Sysco te kopen. 

Bij Ethan Allen vinden ze het wellicht niet zó erg. De omzet van het bedrijf de afgelopen maand ligt 56 procent boven het vijfjarig gemiddelde.  (mah)

To the moon indeed …
bron: TradingView
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20