Ethereum nu waardevoller dan JP Morgan, Bank of America en Visa

De op een na populairste cryptomunt Ether bereikte vandaag voor het eerst een beurswaarde van 500 miljard dollar. De valuta is daardoor nu meer waard dan sommige oude financiële instellingen zoals JP Morgan, Bank of America en kredietgigant Visa.

  • Volgens gegevens van CoinMarketCap wipte Ethereums digitale token naar 4.357 dollar deze ochtend. Dat is een sprong van maar liefst 53 procent in slechts 12 dagen.
    • Dit is de zoveelste opeenvolgende mijlpaal, nadat Ether op 10 mei voor het eerst de kaap van 4.000 dollar rondde en zijn grootste eendagswinst in twee jaar boekte.
  • Ether is nu meer waard dan investeringsbank JP Morgan (484 miljard dollar), kredietgigant Visa (475 miljard dollar), en commerciële bank Bank of America (395 miljard dollar).
    • Maar: sommigen zijn negatiever over het traject van Ether. Analisten van JP Morgan (niet geheel verwonderlijk) zeiden vorige week dat Ether ongeveer 75 procent lager zou moeten worden verhandeld, tot rond de 1.000 dollar.
    • David Grider, hoofd van het onderzoek naar digitale assets bij Fundstrat Global Advisors, vertelde aan Business Insider dat de prijs van ether tegen het einde van het jaar de 10.500 dollar zou kunnen bereiken.
    • ‘Ethereums monumentale succes dit jaar is een nieuwe herinnering dat digitale assets voet aan de grond hebben gekregen en nergens heen gaan,’ schreef Paolo Ardoino, CTO van cryptobeurs Bitfinex, in een e-mail.
Koers van Ether de voorbije 24 uur – bron: CoinMarketCap

Bitcoin, dat een waardering heeft van 1 biljoen dollar, overschreed in december 2020 voor het eerst de grens van 500 miljard dollar. De munt, die in januari 2009 werd gelanceerd, deed er bijna 12 jaar over om deze kaap te ronden.

Ether had aanzienlijk minder tijd nodig om een asset van een half miljard dollar te worden. Aangezien de eerste versie van een Ethereum cryptocurrency protocol werd gelanceerd in juli 2015, is Ether nu vijf jaar en 10 maanden oud.

Bullish

Veel analisten hebben gewezen op de geavanceerde technologische mogelijkheden van Ether als argument om ‘bullish’ te zijn. Ether’s netwerk herbergt een verscheidenheid aan gedecentraliseerde financiële toepassingen, waaronder niet-fungibele tokens.

Lees ook: Bedenker Ethereum is virtueel dollarmiljardair na spectaculaire koersstijging

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20