Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 10 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Verkoop Calvados loopt op tot meer dan vijf miljoen flessen

Logo Business AM
Lifestyle

10/03/2020 | Marc Horckmans | 3 min leestijd

Foto Isopix

Het voorbije jaar hebben Franse wijnboeren in totaal 5,08 miljoen flessen Calvados verkocht. Dat betekende een stijging met 8,7 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van de Interprofessional Association of Cider-Based Controlled Appellations (IDAC), de federatie van Franse Calvados-producenten.

In Frankrijk liep de verkoop met 24 procent op. De binnenlandse consumptie vertegenwoordigde 50,5 procent van de totale omzet. De internationale verkoop viel echter met 3,6 procent terug.

Europese Unie

Europa was ook vorig jaar de grootste exportmarkt voor de Franse Calvados. Uit het rapport blijkt dat 40,3 procent van de uitvoer bestemd was voor andere lidstaten van de Europese Unie. De Verenigde Staten komen met een aandeel van 4 procent op de tweede plaats.

Calvados omvat ongeveer driehonderd producenten, verdeeld over drie appellations. Met een aandeel van 71 procent in de totale omzet was de Calvados AOC daarbij de meest populaire categorie, gevolgd door de Calvados Pays d’Auge AOC (28 procent) en de Calvados Domfrontais AOC (1 procent).

De verkoop had voor 62 procent betrekking op producten van één tot twee jaar oud. Calvados van vier tot vijf jaar had in de omzet een aandeel van 23 procent. De resterende 15 procent werd ingenomen door flessen van minstens zes jaar oud.

Toerisme

Didier Bédu, voorzitter van de Calvados-federatie, ziet verschillende redenen voor de omzetgroei van het voorbije jaar. ‘Er is bij het publiek een duidelijke vraag naar traceerbaarheid,’ benadrukt hij. ‘Bovendien is er toenemende interesse in natuurlijke processen. Dat zijn karakteristieken die perfect op onze producten van toepassing zijn.’

‘Calvados is eigenlijk een gigantische boomgaard van 8.000 hectare waar drie miljoen bomen naast elkaar groeien. In die omgeving zijn waarschijnlijk ongeveer 25 miljoen bijen actief. Deze omgeving en zijn landschap trekken steeds meer toeristen naar de distilleerderijen van de Calvados. Op die manier vormt de drank ook een belangrijke pijler van het toeristische zomerseizoen in Normandië.’

Inmiddels wordt Calvados uitgevoerd naar meer dan tachtig landen over de hele wereld.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton