Markten:
Markten inladen...

DONDERDAG 01 OKT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Amerikaanse jobgroei klopt verwachtingen maar vertraagt gevoelig door heropflakkering coronavirus

Logo Business AM
Economie

07/08/2020 | Willem De Maeseneer | 2 min leestijd

Unemployment In US surged to a record 6.6. Millions americans filing for benefits under COVID-19-related layoffs , a woman wearing a protective masks walks past the New York State Department of Labor offices in the New York City borough of Queens, NY, April 2, 2020. (Anthony Behar/Sipa USA) *** local caption *** 29589722Isopix

In de Verenigde Staten kwamen er vorige maand 1,8 miljoen jobs bij. De werkloosheidsgraad viel terug van 11,1 naar 10,2 procent. Dat maakte het Amerikaans ministerie van arbeid vrijdag bekend.

Er kwamen dus een pak minder jobs bij dan in de 4,8 miljoen van juni. Toch hadden economen op slechter gerekend. Gemiddeld werd uitgegaan van 1,5 miljoen bijkomende jobs.

Het lijkt erop dat de economische heropleving van de initiële coronaschok gehinderd wordt door een nieuwe piek van gevallen in de zuidelijke en westelijke staten van Amerika. In staten zoals Florida en Texas is het coronavirus terug van nooit echt weggeweest, waardoor de lokale overheden de heropening van de economie in de koelkast zetten.

Vroegtijdige heropening

Allerlei data uit de private sector, zoals uitgaven met kredietkaarten en dergelijke meer, wijzen erop dat het economisch herstel op nationaal vlak gestagneerd is. Toen begin mei verschillende staten – waaronder Florida en Texas – hun lockdown ophieven, leek het even vacatures te regenen. Maar aangezien de pandemie allesbehalve getemd was, bleek het een hevige maar korte bui. De Amerikaanse arbeidsmarkt staat nog steeds zwaar in de min. Tussen maart en april verdwenen er ongeveer 21 miljoen jobs. Dat blijkt duidelijk uit de curve in onderstaande tweet:

De staten die heropenden begin mei deden dat op aanmoediging van president Trump. De medische experts die hem adviseren benadrukten nochtans dat het toen nog te vroeg was om de beperkingen op te heffen. 

Source: Axios


Gelijkaardige artikels


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  33.962.216
 • Aantal
  doden
  1.014.095
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  118.452
 • Aantal
  doden
  10.016

Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
Logo Business AM

Business AM | Stocks