Vergeet FAANG, hier is ANTMAN

De zoektocht naar letterwoorden om de interessantste techbedrijven te omschrijven, is nog niet aan zijn eindpunt toe. We hadden al FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Google) en FAMGA (Facebook, Amazon, Microsoft, Google, Apple), maar nu is er ook ANTMAN.

ANTMAN staat voor Amazon, Netflix, Tesla, Microsoft, Apple en Nvidia. Die laatste is misschien wat minder bekend, maar het is een van de grootste chipproducenten ter wereld. Vorig jaar boekte het bedrijf een omzet van 11 miljard dollar (9 miljard euro) en het aandeel ging er dit jaar al 90 procent op vooruit.

En de rest moet niet onderdoen. De Marvel-film ‘Ant-Man’ mag dan wel gaan over een man die zichzelf probeert te doen krimpen, het acroniem zal uw portefeuille eerder doen groeien. Als u vijf jaar geleden 12.000 dollar in ANTMAN-aandelen had belegd, zou u nu 89.458 dollar (75.693 euro) verdiend hebben. Dat is een rendement van maar liefst 645 procent. Mocht u hetzelfde bedrag in FAANG-aandelen belegd hebben, had u nu ‘maar’ 231 procent winst.

En daarmee is de lettersoep nog niet gedaan. Het nieuwste acroniem kondigt zich aan als FATBAG: Facebook, Amazon, Tencent, Baidu, Ant Financial (de financiële arm van de Chinese internetreus Alibaba) en Google. Al moet die voorlaatste wel nog aan zijn eerste beursdag beginnen. En nu Trump aan een kruistocht tegen Chinese apps is begonnen, zijn Tencent en Baidu misschien ook niet de beste kandidaten om in te beleggen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20