Veilig op bezoek bij grootouders via festivalcabine

Een Nederlands bedrijf komt met een innovatief project om grootouders te kunnen bezoeken. Normaal levert Flexotels draagbare kamers voor festivals, nu richten ze zich op coronavrije mobiele cabines.

Flexotels voorziet zijn pop-up cabines van een glazen scheidingswand en intercoms. Op die manier is een gesprek mogelijk, maar zonder elkaar aan te raken. Het bedrijf levert de cabines aan verzorgingstehuizen in Nederland.

‘Het ergste van het coronavirus is dat mensen eraan sterven, maar het op één na ergste is dat vooral gehandicapten en ouderen erg eenzaam worden. Ze kunnen geen bezoekers ontvangen en sommigen van hen begrijpen niet waarom’, zegt Hans van Keulen, commercieel directeur van Flexotels aan persagentschap Reuters.

Festivals

Normaal moet het bedrijf zijn inkomsten halen uit festivals, maar dat zal deze zomer waarschijnlijk niet het geval zijn. ‘Het is voor ons geen melkkoe’, voegt Van Keulen toe. ‘Maar we kunnen tenminste ons personeel betalen en we kunnen ons bedrijf in leven houden voor het festivalseizoen van 2021.’

Ondertussen kreeg het bedrijf al heel wat aanvragen van woonzorgcentra uit Nederland, maar ook uit België.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20