Vast breedband mikt eind dit decennium wereldwijd op 1,6 miljard abonnees

Tegen eind dit decennium zal vast breedband wereldwijd bijna 1,60 miljard abonnees hebben. Dat betekent een stijging met 18 procent tegenover het niveau dat vorig jaar werd opgetekend. Dat blijkt uit een rapport van consulent Point Topic, gebaseerd op de ontwikkelingen rond vast breedband in 96 markten. Anderhalf jaar geleden had Point Topic voor het einde van dit decennium nog 1,55 miljard abonnees in het vooruitzicht gesteld.

Waarom is dit belangrijk?

Vast breedband zal volgens Point Topic wereldwijd een sterkere groei kennen dan eerder werd verwacht. De groei van de interesse in de technologie en het bereikbare publiek zal volgens het bureau een hoger niveau kennen dan tot nu toe werd verondersteld. Dat zou onder meer het geval zijn in Saoedi-Arabië, Qatar en Maleisië, waar het publiek voor vast breedband respectievelijk 36 procent, 34 procent en 16 procent groter zou zijn dan aanvankelijk werd geraamd.

Opkomende markten: De grootste groei - 45,5 procent - zal volgens Point Topic worden opgetekend in opkomende markten.

  • In deze groep heeft een aantal landen al aanzienlijke investeringen in de uitbouw van infrastructuur voor vast breedband, onder meer met glasvezel, gedaan.
    • Tegelijkertijd tonen deze landen ook vaak een groeiende bevolking, terwijl hun economie zich vaak eveneens sterk verder ontwikkelt.
    • In deze landen toont de vraag naar ultrasnel breedband dan ook een sterke groei
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer