Uw bezoek aan de garage of manicure kan door corona meer kosten

De garages mogen opnieuw open, u kan terecht bij de kapper vanaf 18 maart. En dat zou u ook meteen een beetje meer geld kunnen kosten.

Sommige garages rekenen vanaf 18 mei, als ze opnieuw de deuren mogen openen, een coronatakst van een 15 euro. De reden: omdat de oppervlakken veel meer gedesinfecteerd moeten worden, omdat er nu eenmaal meer werk kruipt in het coronavrij openhouden van een garage.

Handelaars bepalen eigen prijs

Kan dat zomaar? Volgens Test Aankoop alvast wel. ‘Handelaars mogen hun eigen prijs bepalen’, klinkt het bij Het Laatste Nieuws. Een toeslag rekenen in uitzonderlijke omstandigheden, hoort daarbij.

De garagehouders zijn het mooiste voorbeeld, maar ook uw manicure, uw kappersbeurt of uw massage kan dus duurder worden. Het is wel belangrijk dat u, voor u aan de kassa passeert, weet wat u gaat betalen.

B-post

Zelfs bij b-post is de prijs verhoogd door corona. Daar betaalt u, door het gestegen aantal klanten en de coronamaatregelen, tijdelijk 0,25 euro meer om een pakketje te versturen. Dat tarief geldt wel enkel voor grote klanten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20