Umicore en Volkswagen samen actief in batterijmaterialen voor elektrische auto

De Belgische materialengroep Umicore wil een samenwerking starten met Volkswagen voor EV-batterijmaterialen. Dit maakte Umicore woensdagochtend bekend.

De twee fabrikanten spraken de intentie uit om een joint venture op te richten om capaciteit in Europa op te bouwen voor de productie van precursoren en kathodemateriaal voor de bevoorrading van de Europese batterijcellenproductie van Volkswagen.

In 2025 moet de joint venture een initiële jaarlijkse productie van 20 GWh hebben. Tegen 2030 moet dit zijn opgevoerd naar 160 GWh. Dat is genoeg om ongeveer 2,2 miljoen volledig elektrische voertuigen aan te drijven.

Umicore zal tegelijkertijd haar technologische en productiecapaciteiten gestaag blijven ontwikkelen om andere klanten en regio’s te bedienen.

“Met Umicore in zee gaan stelt ons in staat om binnen Europa een geavanceerde bevoorradingsketen uit te bouwen waarbij we gemeenschappelijke waarden met betrekking tot verantwoorde bevoorrading met grondstoffen evenals kringloopbenadering delen”, zei Volkswagen in een toelichting.

Regelgevende instanties moeten de plannen van Umicore en Volkswagen nog wel goedkeuren.

Tegenvallende verkoop

Umicore is voor 2022 en 2023 wel voorzichtiger geworden over de verkoopvolumes van kathodemateriaal. De verkoopvolumes van kathodemateriaal zullen minder zijn dan eerder verwacht en onder de verwachte groei van de markt wereldwijd liggen, waarschuwt het bedrijf.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20