Als we Uber willen in Antwerpen, kijkt de Vlaamse regering best even naar deze wetten

Waarom kan je in Antwerpen geen Uber nemen en in Brussel wel? Zoals altijd is het in België een kwestie van bevoegdheden: de Vlaamse mobiliteitswetgeving ziet er anders uit dan de Brusselse. Toch krijgen we nu veel signalen dat Uber Antwerpen ook heel binnenkort van start gaat. 

Het lijkt erop datUber ook in Antwerpen van start gaat. Chauffeurs werden gevraagd door Uber omte komen werken voor hen, zeggen ze aan de Gazet van Antwerpen. Voor diegenen diejuist starten is het een aantrekkelijk aanbod: tot 3.5 euro per kilometer enrelatief weinig investeringen.

Toch is er een probleem: de EU classificeerde dedienst als taxibedrijf, niet als netwerkplatform. Dat is de wet en chauffeursdie de wet niet naleven, kunnen gevolgen krijgen. Daarom is het moeilijk omvoldoende auto’s in te zetten.

De Vlaamsechauffeur kan makkelijk een vergunning voor Verhuur van Voertuigen metBestuurder (VVB) krijgen, maar je moet een wagen voor drie uur boeken en inruil staat er geen taximeter. De wet zou dus moeten aangepast worden. Uber is enormeconcurrentie voor de taxisector, die zich daar bewust van is. Maar volgenswoordvoerder Daniel Byrne zijn er toch nog geen plannen om in Antwerpen testarten met Uber.  

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20