Uber-CEO: ‘Trap niet in de val om een auto te kopen’

Dat zei hij op een evenement in het Indiase Delhi, waar hij ook een samenwerking met de Indiase metro aankondigde.

Dara Khosrowshahi, de CEO van het autodeelbedrijf Uber, waarschuwt de Indiërs dat auto’s kopen niet meer van deze tijd is. Hij vraagt hen niet in die val te trappen. Meer nog, ‘het houdt innovatie tegen omdat de infrastructuur nu ontworpen is op basis van de voorbije 10 jaar en niet voor de volgende 10 à 20 jaar.’

‘De droom van de nieuwe generatie is niet meer een auto bezitten, maar de vrijheid hebben om eender welke dienst op aanvraag te kunnen krijgen’, zegt Khosrowshahi. Volgens hem zijn gevestigde industrieën ‘vijanden van innovatie’. India kan die macht breken door ertegenin te gaan, klinkt het.

De Iraans-Amerikaanse zakenman reageert daarmee op uitspraken van de Indiase minister van Financiën. Die zei dat autodeeldiensten als Uber mee verantwoordelijk zijn voor de slechtere autoverkoop.

Op hetzelfde evenement kondigde de Uber-CEO aan dat hij een samenwerking opstart met de Indiase metro. De app toont nu in India ook de openbaarvervoerroutes, gebaseerd op de kortste of de goedkoopste route.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20