Twitter gaat met nieuwe functie Instagram achterna

De berichtendienst Twitter test in Brazilië de nieuwe functie ‘fleets’ uit. Het gaat om tijdelijke privé-berichten die doen denken aan Instagram Stories.

Productontwikkelaar Kayvon Beykpour kondigde de nieuwe dienst aan, uiteraard via Twitter. Met de fleets-berichten hoopt het socialemediaplatform de private online conversaties tussen twitteraars aan te zwengelen.

De fleets verdwijnen na 24 uur en kunnen geen likes, retweets of publieke antwoorden krijgen. Ze verschijnen ook niet in de tijdslijn, maar via een druk op je profielfoto. Alleen de gebruiker kan zien wie het bericht bekeken heeft.

‘We hopen dat fleets de gebruikers kan helpen om gedachten te delen die ze niet zouden tweeten. Het is een substantiële verandering aan Twitter’, zegt Beykpour, die erkent dat de functie lijkt op Instagram Stories. ‘Ja, er zijn veel gelijkenissen met het Stories-format. Maar er zijn enkele bewuste verschillen om de gebruikerservaring meer te richten op het delen en zien van elkaars gedachten.’

Instagram, onderdeel van de Facebook-groep, haalde zelf de mosterd bij Snapchat.

De aankondiging maakte de hashtag #RIPTwitter even trending. Sommige gebruikers deden hun beklag dat Twitter hierdoor te veel gaat gelijken op andere socialemediaplatformen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20