Twitter één van de weinig groene aandelen op bloedrode beursdag na goedkeuring Musks overnamebod

De aandeelhouders van Twitter hebben het overnamebod van Tesla-baas Elon Musk goedgekeurd. De miljardair blijft weliswaar vastberaden om de deal ter waarde van 44 miljard dollar op te blazen. Hoe dan ook krijgt het socialemediaplatform een bescheiden boost op de beurs.

Na een vergadering die welgeteld zeven minuten duurde hebben de aandeelhouders van Twitter het overnamebod van Musk goedgekeurd. Ter herinnering: Musk had in april 54,20 dollar per aandeel, oftewel 44 miljard dollar, in totaal geboden om het socialemediaplatform over te nemen.

De beleggers reageerden alvast positief op het nieuws. Twitter sloot de handelsdag 0,80 procent in het groen af. Dat terwijl de beurzen rake klappen kregen door het Amerikaanse inflatierapport.

Musk wil deal opblazen

Intussen zet Musk alles in het werk om de overeenkomst op te blazen. Hij heeft al meerdere malen gezegd zijn bod op Twitter in te trekken, voor het laatst in een formele brief van 9 september, maar volgens Twitter is die annulering ongeldig. Musk beweert dat Twitter toezichthouders zou hebben misleid over de kwetsbaarheid voor hackers en inspanningen om spam te vermijden.

De miljardair blijft overigens de argumenten opstapelen waarom hij het bedrijf niet langer wil overnemen. Hij haalde in de brief in september bijvoorbeeld de aantijgingen van de klokkenluider Peiter Zatko, online ook wel bekend als “Mudge”, aan het adres van Twitter aan. Zo zei het voormalige hoofd van de beveiliging van Twitter onder meer dat het socialemediabedrijf zwaar nalatig is op verschillende gebieden van informatie- en cyberbeveiliging.

Enkele weken later ging Musk nog een stapje verder en zei hij dat een overname niet langer een goed idee is omdat we aan de vooravond van een Derde Wereldoorlog staan. Hoe dan ook staat er midden oktober een rechtszaak gepland voor het Delaware Chancery Court.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20