Tweede vaccinrally op beurzen meteen gekortwiekt: Europese markten blijven stabiel

Wie verwacht had dat de beurzen weer een week lang zouden stijgen na het goede vaccinnieuws maandag, heeft het verkeerd voor. De Europese beurzen gaan gemiddeld 0,2 procent lager, de Brusselse Bel20 houdt het bij 0,1 procent.

De grootste daler in de Bel20 is de chemiegroep Solvay met een verlies van 1,7 procent. Aan de andere kant staat het biofarmabedrijf UCB, dat er 1,6 procent bij doet.

Op de brede Brusselse beurs is Nyxoah bij de winnaars. Het bedrijf, dat nog maar twee maanden op de beurs staat, heeft zijn eerste chip tegen slaapapneu ingeplant bij een patiënt. Het aandeel gaat 4,1 procent in het groen.

Eten

Ook de groente- en fruitverwerker Greenyard presteert goed dinsdag. De Mechelse groep gaat 1,8 procent hoger op mooie resultaten. Het bedrijf kon weer winst voorleggen in de eerste helft van het afgelopen jaar. Een jaar geleden boekte Greenyard over dezelfde periode nog 45 miljoen euro verlies, in de nasleep van listeriabesmettingen in zijn fabrieken. Ook de schulden gingen omlaag. Volgens de eigen vooruitzichten zal de schuldgraad tegen het einde van het jaar nog meer dalen.

Maaltijdleveranciers zijn in hun nopjes dinsdag. In Amsterdam is de maaltijdleverancier Just Eat Takeaway de sterkste stijger (+1,5%), terwijl de winkelpandenverhuurder Unibail Rodamco-Westfield 2,9 procent in het rood gaat. In Duitsland wint Delivery Hero 2,2 procent.

Dat is opvallend, want met al het positieve vaccinnieuws zou het logischer zijn als het andersom was. Als er een vaccin is, gaan we opnieuw naar de winkel en meer uit eten. Beleggers beseffen dat een vaccin nog niet voor meteen is en nemen nog even een voorschot.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20