Toyota geeft startschot voor verbonden stad van de toekomst

Toyota gaat een hoogtechnologische en volledig verbonden stad ontwikkelen in Japan. Daar heeft het bedrijf dinsdag het startschot voor gegeven. De stad wordt één groot laboratorium voor alle technologieën van de toekomst.

Zelfrijdende wagens, kunstmatige intelligentie, robotica… Onderzoekers zullen in staat zijn hun producten in het echt te testen in ‘Woven City’. Deze experimentele wijk zal aan de voet van de beroemde berg Fuji in Japan liggen. De stad zal in het begin 360 inwoners tellen, maar zal uitbreiden naar 2.000 volgens de Japanse autogigant. Uitvinders en werknemers van Toyota zullen de proefkonijnen zijn.

Milieuvriendelijkheid

Toyota-functionarissen organiseerden dinsdag een inwijdingsceremonie op de plaats waar de stad zich zal vestigen. De ontwikkeling van de stad maakt deel uit van de strategie van de fabrikant om de wereldwijde auto-industrie te blijven aanzetten tot meer milieuvriendelijkheid, efficiëntie en automatisering.

©Isopix

Toyota, dat in 2020 opnieuw de koning van de autoverkoop werd met zo’n 9,53 miljoen verkochte voertuigen, is niet het enige bedrijf dat een dergelijk project op poten zet. Het aantal ‘connected city-projecten’ neemt wereldwijd toe. In Noord-Amerika zien we dat ook bij technologiebedrijven zoals Google, Apple, Facebook en Amazon. De projecten profiteren van de versnelde invoering van de nieuwe mobiele 5G-technologie.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20